dissabte, 23 d’octubre del 2010

RS - MUSCLOS A LA MARINERA




Ingredients:

(per a 4 persones)



-3 quilos de musclos

-1/2 llimona

-1 ceba mitjana

-3 alls

-1/2 pebre coent (optatiu)

-oli d'oliva

-1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)

-4 cullerades de tomàtiga triturada

-2 fulles de llorer

-1 copa de vi blanc sec

-2 tassons d'aigua bullent

-sal

-pebre bo





Preparació:

Primer, preparau la salsa: pelau els alls i la ceba. Tallau els alls en rodanxes ben finetes i la ceba a la juliana. Posau oli dins una greixonera de test. En ser calent, tirau-hi els alls i sofregiu-los una mica a poc foc. Incorporau-hi ara la ceba. Afegiu-hi sal i pebre bo. Quan la ceba sigui transparent, abocau-hi la tomàtiga i el pebre coent i sofregiu el conjunt fins que la tomàtiga sigui ben brillant. Incorporau-hi el vi blanc i les fulles de llorer. Afegiu-hi dos tassons d'aigua bullent i coeu la salsa a poc foc durant 15 minuts.
Mentrestant, netejau els musclos i posau-los dins una olla gran tapada al foc amb la llimona feta trossos. Quan s'hagin obert, eliminau una de les closques.


Tastau la salsa i rectificau de sal si cal. Dissoleu la farina de blat de moro dins un poc de salsa i abocau-la dins la greixonera passant-la a través d'un colador fi perquè no faci grumolls. Cinc minuts abans de servir el plat, abocau-hi els musclos i, totd'una que la salsa torni a alçar el bull, apagau el foc i serviu-los.



(Recepta de la Setmana, RS-127, 23  X  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

dimarts, 12 d’octubre del 2010

RS - ENTRECOT AMB PATATES HASSELBACK


Ingredients:
(per a 4 persones)

-4 talls d'entrecot

-4 patates grans (millor novelles)

-100 grs. de formatge Grana Padano ratllat

-oli d'oliva


-sal fina i sal gruixada





Preparació:

Netejau les patates amb aigua, sense pelar-les. Feis incisions a cada una de les patates, de dalt a baix (vegeu fotografia), però sense arribar a baix de tot, de manera que cada patata quedi d'una peça. Salau-les i regau-les amb oli d'oliva (ajudau-vos d'un ganivet per separar els talls). Embolicau-les amb paper d'alumini i enfornau-les a 200º durant 45-50 minuts. Passat aquest temps, obriu un dels paquets i comprovau el punt de cocció punxant la patata amb un escuradents. Ha de traspassar la patata sense dificultat (si encara ofereix resitència, enfornau-les 10 minuts més). En ser cuites, obriu tots els paquets i repartiu el formatge ratllat a les incisions de les patates. Eliminau el paper d'alumini i gratinau-les fins que la superfície es dauri.


Mentrestant, adobau la carn amb pebre bo (no hi poseu sal) i coeu-la a la planxa amb un poc d'oli d'oliva al vostre gust. En ser cuita, deixau-la reposar tres minuts dins el plat on l'heu de servir i salau-la amb sal gruixada.


Serviu el tall de carn amb una patata.




Nota:
Podeu acompanyar el plat amb altres guarnicions, per exemple mongetes saltades amb pernil, com a la fotografia.


(Recepta de la Setmana, RS-126, 12  X  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

dimarts, 5 d’octubre del 2010

RS - KNISH DE KASHA I BOLETS


(recepta de cuina jueva)


Ingredients:

De la pasta:
-250 grs. de farina
-1/2 cullerada de llevat en pols
-1/2 cullerada de sal
-1/2 cullerada de sucre
-130 grs. de mantega sense sal feta trossos
-75 grs. de iogurt grec




Del farciment:

-40 grs. de mantega
-3 cullerades d'oli
-2 cebes ben picades
-200 grs. de xampinyons
-250 grs. de blat sarraí torrat
-una grapada de bolets secs petits rehidratats
-200 grs. de brou de bolets
-1 ou batut
-sal
-pebre bo



Preparació:



Per fer la pasta, abocau dins un bol la farina, el llevat, la sal i el sucre a través d'un colador fi. Afegiu-hi la mantega i mesclau-ho bé amb les mans. De totd'una us quedarà una pasta que no lliga, de textura com d'arena banyada. Incorporau-hi ara el iogurt i mesclau bé amb les mans (si és massa dura, afegiu-hi una cullerada o dues d'aigua) fins que quedi una pasta homogènia i fàcil de manejar. Feis-ne una bolla, tapau-la amb un plàstic i guardau-la a la nevera durant 2 hores.



Preparau ara el farciment: netejau els xampinyons i tallau-los en trossos petits. Posau l'oli i la mantega dins una pella i sofregiu-los. Afegiu-hi la ceba. Quan hagi pres color, incorporau-hi el blat sarraí torrat, els bolets rehidratats i el brou de bolets i coeu a poc foc el conjunt fins que s'hagi evaporat la totalitat del líquid. Retirau-ho del foc i salpebrau-ho. Deixau refredar aquesta farsa. En ser freda, mesclau-hi un ou batut.



Estirau la pasta amb l'aprimador i formau petits rectangles. Col·locau al mig de cada un una cullerada o dues de farsa i tancau el pastissets prement les voreres amb les mans un poc banyades. Col·locau els knish damunt una llauna folrada amb paper sulfuritzat.



Escalfau el forn a 200 º. En arribar a aquesta temperatura, enfornau els pastissets i coeu-los durant uns 20 minuts, si fa no fa. En ser daurats, treis-los del forn i deixau-los refredar una mica.



Nota:
Aquesta recepta me l'ha facilitada Toni Picó.

(Recepta de la Setmana, RS-125, 5  X  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes