dimecres, 23 de novembre del 2011

RS - CUSCÚS


Ingredients per a 4 persones:

500 g de carn de xot (preferiblement de la cuixa) a daus
2 cebes mitjanes
2 tomàtigues mitjanes
1 carabassó petit
3 pastanagues mitjanes
oli d'oliva
mantega
cilantre
ras el hanout” (mescla d'espècies i herbes marroquines”
400 g de sémola de cuscús

Preparació:

Sofregiu la carn amb oli d'oliva. Salau-la. Quan tengui color, afegiu-hi la ceba picada i la pastanaga tallada a bastonets i abaixau el foc al mínim. En ser transparent la ceba, incorporau-hi la tomàtiga ratllada i apujau el foc.

Mentrestant, posau a bullir dos tassons d'aigua.

Quan la tomàtiga sigui brillant, afegiu-hi l'aigua bullent i les espècies. Feis bullir el conjunt fins que la carn sigui ben tendre (si la salsa s'espesseix massa, incorporau-hi un poc més d'aigua bullent). Quan ja sigui quasi cuit, afegiu-hi el carabassó tallat a bastonets (amb la pell) i coeu-lo fins que sigui tendre.

Preparau el cuscús segons les indicacions dell fabricant. Afegiu-hi un poc de mantega a temperatura ambient i serviu-lo amb la carn i les verdures amb salsa.


dimecres, 16 de novembre del 2011

RS - ARRÒS A LA MILANESA




Ingredients per a 4 persones:
-400 g d'arròs
-1 ceba petita
-1 copa de vi blanc sec
-50 g de mantega per sofregir l'arròs
-mantega per acompanyar l'arròs en servir-lo
-1 litre de brou de vedella
-safrà en pols
-40 g de formatge parmesà


Preparació:
Pelau i picau la ceba. Posau una paella al foc amb la mantega. En haver-se fos, afegiu-hi l'arròs i sofregiu-lo fins que prengui un poc de color. Afegiu-hi el vi. Abocau-hi el brou bullent a poc a poc, a mesura que es va evaporant. Remenau enèrgicament l'arròs. Quan faltin 1 o 2 minuts per ser cuit l'arròs, afegiu-hi el safrà dissolt en ½ tassó d'aigua. A l'hora de servir-lo, acompanyau-lo amb el formatge ratllat i un poc més de mantega.

Nota:
Aquesta recepta, amb alguna variació, està extreta del bloc de Jaume Fàbrega Bona Vida.
http://lacomunidad.cadenaser.com/catalan-cooking/2011/7/22/arroz-la-milanesa-primer-
risotto

dimecres, 9 de novembre del 2011

RS - CONILL AMB SALSA (TOT EN CRU)


Ingredients per a 4 persones:
750 g de conill trossejat
4 cebes mitjanes
2 tomàtigues ratllades
150 g de xerès sec
un raig de vinagre
2 alls
1 fulla de llorer
1 brot de moraduix
sal
pebre bo
un raig d'oli d'oliva


Preparació:
Pelau les cebes i tallau-les a la juliana. Esclafau els alls amb la pell. Ratllau la tomàtiga.

Posau tots els ingredients dins una greixonera amb un tassó d'aigua; posau-la al foc i en començar a bullir abaixau el foc al mínim.

Coeu el conill així, remenant de tant en tant (sobretot a partir dels primers 45 minuts) fins que la carn sigui tendra i la salsa s'hagi confitat. Quan vegeu que s'evapora massa líquid incorporau-hi mig tassó d'aigua cada
vegada, fins que sigui cuit.

Anau amb compte la darrera mitja hora, perquè té tendència a aferrar-se.