dimecres, 8 de febrer del 2012

RS - ORELLANES



Ingredients:
1 ou
125 g de saïm fos al foc
125 g de llet tèbia
20 g d'anís dolç
400 g de farina fluixa (i un poc més per enfarinar la superfície de treball)
oli d'oliva per fregir-les
sucre en pols per empolvorar-les


Preparació:
Bateu l'ou com per fer truita. Afegiu-hi la llet i el saïm fos (no ha de ser molt calent).  Remenau amb una cullera. Afegiu-hi l'anís dolç i anau incorporant-hi la farina per tandes. Quan ja tengui consistència, treballau-la amb les mans fins que la pasta s'hagi begut tota la farina i sigui homogènia. Feis una bolla amb la pasta, embolicau-la amb un plàstic i guardau-la 1 hora dins la gelera.

Passat el temps de repòs, enfarinau la superfície de treball. Dividiu la pasta en porcions com una nou i estirau-les amb l'aprimador fins que siguin ben primetes, donant-los forma ovalada (han de ser quasi transparents). Deixau les porcions que pengin un poc a la vorera de la taula o superfície on treballeu, de manera que en haver-les d'agafar per fregir-les us sigui més fàcil.

Posau una paella alta al foc amb oli abundant. Preparau devora una safata amb paper de cuina per degotar-les un cop fregides. Quan l'oli sigui ben calent, fregiu les orellanes per tandes (no s'han de superposar: n'hi cabran dues o tres per tanda). Quan siguin rosses de baix, girau-les i coeu-les de l'altre costat. Tot d'una que siguin cuites (fan molta via), posau-les a degotar damunt el paper absorbent. Quan hagin degotat una estona, passau-les a una safata ben gran, on les servireu, i renovau el paper per degotar-hi la propera tanda d'orellanes.

Quan siguin cuites, ensalgau-les de sucre en pols abundant i serviu-les. Es poden menjar tèbies o fredes, però del dia. L'endemà ja no són tan cruixents.

dimecres, 1 de febrer del 2012

RS - COCA DE IOGURT



Ingredients:

1 iogurt grec
1 mesura del tassó de iogurt d'oli de gira-sol
2 mesures ben plenes de sucre
3 mesures de farina ( i un poc més per enfarinar el motlle)
1 paquet de llevat artificial Canario o Royal
la pell d'una llimona ratllada
3 ous
mantega per untar el motlle
sucre en pols per empolvorar-la en ser cuita

Preparació:

Untau un motlle amb mantega i empolvorau-lo de farina.

Bateu els ous com per truita. Afegiu-hi la resta d'ingredients, exceptuant la farina i el llevat. Quan la mescla sigui homogènia, incorporau-hi la farina i el llevat a través d'un colador fi. Mesclau bé fins que s'integri; abocau la preparació dins el motlle.

En ser calent el forn, enfornau la coca i coeu-la a aquesta temperatura durant aproximadament 35-40 minuts, o fins que punxant-la amb un escuradents comproveu que en surt eixut.

Deixau-la refredar 15 minuts dins el motlle i desemmotllau-la. Deixau-la refredar completament; ensucrau-la i serviu-la.