divendres, 28 d’octubre del 2016

RN - IOGURT DE SOIA

Imatge inserida 1

Ingredients
- Llet de soia
- Ferment làctic
- Sucre o edulcorant (opcional)
- (Es molt senzill, però necessitam una iogurtera)

Elaboració 
- Mesclam el ferment làctic dins la llet de soia i si ho volem dolcenc, hi afegim el sucre o l'edulcorant.
- Preparam la iogurtera i omplim els tassonets.
- Tapam i programam 7 o 8 hores.

dijous, 27 d’octubre del 2016

RN - ESCUDELLA DE TARDOR

Resultat d'imatges de caldo
Ingredients

Pel brou:
Ossos de vedella
1/2 gallina
1 os de pernil
3 patates
1 ceba
1 porro
1 pastanaga
1 nap
1 xirivia

Per la sopa:
ceba
castanyes
moniatos
carabassa
all
oli
aigua

- Ja rentats els ossos i la carn els posam dins l'olla quan l'aigua encara és freda. A mesura que bull, durant un parell d'hores, anam llevant l'escuma que vagi fent el brou.
- Hi afegim les verdures, fins que siguin ben cuites.
- Sofregim la ceba, tallada petita, a foc lent fins que agafi color marró.
- Bullim les castanyes i les pelam. Les feim trossets.
- Trossejam el moniato i la carabassa. El posam dins el brou ja colat, juntament amb els trossos de castanya. Bullim fins que sigui cuit
- Si agrada, se pot servir amb pa torrat a sobre.

dimarts, 25 d’octubre del 2016

RN - DOLÇ DE LLET


Resultat d'imatges de llet condensada


Ingredients

2 pots de llet condensada


Elaboració

- Encalenteix el forn a uns 200 graus
- Aboca la llet condensada en una font, refractària. Millor si es cobreix amb paper d'alumini.
- Posa la font en un recipient per al forn més gran i posa-hi 2/3 d'aigua que bulli.
- Mantén la llet condensada al forn fins que agafi un color de caramel (sol trigar entre 1'5 i 2 h).
- Bat el dolç de llet fins que quedi una crema ben suau i aboca´l en pots de vidre.