Ingredients (per a quatre persones):
.250 grs. de bacallà.
.1 cullerada d'oli.
.2 cullerades de farina.
.1 ou.
.2 alls.
.Julivert trinxat.
.Pebre bo.
.Oli per fregir.
Preparació:
Posau el bacallà en remull 48 hores abans i canviau-li l'aigua tres o quatre vegades durant aquest temps a fi de dessalar-lo a consciència. Llevau-li la pell i les espines i capolau-lo. Posau-lo dins un bol i reservau-lo.
Ara, picau els alls dins el murter. Afegiu-hi el julivert trinxat i picau-lo també. Incorporau aquesta preparació al bacallà capolat. Afegiu-hi el vermell d'ou, el pebre bo i la farina. Tastau la pasta que es forma per comprovar que està bé de sal. Si en manca, afegiu-n'hi. Muntau el blanc a punt de neu i afegiu-lo a la pasta de bacallà.
Dins una paella amb oli abundant, fregiu els bunyols ajudant-vos de dues culleres de les de sopa: amb una preniu la porció que heu de fregir i amb l'altra despreneu-la de la primera a l'hora d'abocar-la dins l'oli calent. Donau-la volta als bunyols quan estiguin dauradets de la part de baix. En ser cuits de les dues bandes, posau-los damunt paper absorbent per eliminar l'oli sobrer.
Els heu de servir ben calents. Són molt bons acompanyats d'una bona salsa de tomàtiga casolana i patates fregides.
(Recepta de la Setmana, RS-36, 27 I 09)
Recepta pròpia (c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de peix
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada