Ingredients:
Per a la pasta:
.300 grs. de farina de blat molt fina
.180 grs. d'aigua calenta (però no molt)
.2 cullerades d'oli de gira-sol
.1 culleradeta de vinagre
.Un polsim de sal
.Una tasseta de mantega fosa
.Un vermell d'ou
Per al farciment:
.8-10 pomes àcides
.Panses sultanes
.Sucre roig al gust
.Canyella al gust
.100 grs. de mantega
.75 grs. de miques de pa
.150 grs. d'avellanes crues tallades en làmines
Preparació:
Mesclau els ingredients de la pasta i pastau una estona. Formau una bolla i atupau-la repetidament damunt la superfície de treball (llençau la bolla contra el marbre una vegada i una altra). Posau la bolla de pasta dins un plat.
Encalentiu aigua dins una cassola mitjana fonda. Quan bulli l'aigua, tirau-la, eixugau amb molta cura la cassola i posau-la cap per avall damunt el plat on heu desat la bolla de pasta, de manera que no la toqui (només és per donar-li la temperatura adient). Deixau-la reposar mentres preparau el farciment.
Pelau les pomes i tallau-les en trossets petits, com per fer ensalada de fruites. Mesclau amb les panses, el sucre roig i la canyella.
Posau la mantega al foc i feu-la fondre amb les miques de pa. Coeu-les així a foc mitjà uns minuts. Reservau.
Agafau la pasta, estirau-la ben prima amb un aprimador. Ha de quedar tan prima com la pasta d'ensaïmada i amb forma rectangular. Afegiu la farina que faci falta mentres la treballau perquè no s'aferri a la superfície de treball.
Untau una llauna de forn amb mantega. Quan tengueu la pasta ben estirada i formant un rectangle, col.locau-la damunt un pedaç de cuina ben net. Untau -la amb la preparació de mantega amb miques de pa. Ara, abocau la poma damunt i repartiu-la. Agafau el pedaç per un extrem i enrotllau de manera que quedi un cilindre. Ajuntau els extrems amb els dits i pintau-los de vermell d'ou per segellar-los i que no s'obri el pastís mentres es cou.
Enceneu el forn a 170-180º. Al cap de mitja hora, pintau la superfície amb mantega fosa perquè agafi color. El temps de cocció oscil.la entre 40 i 50 minuts. L'heu de treure quan la superfície sigui ben daurada.
Nota:
Com que la pasta no té sucre, també es pot farcir d'altres ingredients i elaborar un plat salat. Per exemple, es fa un strudel que es farceix d'una mescla d'espinacs bullits, carn picada mesclada i espècies variades al gust.
(Recepta de la Setmana, RS-13, 3 IX 08)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de dolç
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada