Ingredients (per a 4 persones):
-4 tallades no massa gruixades de bacallà dessalat
-400 gr. d'arròs
-Oli d'oliva
-4 tomàtigues capolades
-1 ceba grossa capolada
-Un manadet de julivert
-Pebre bo
Preparació:
Primer bull un o dos minuts el bacallà dins poca aigua, que quasi no el tapi. Llavors li lleva la pell i les espines i el fa trossos. Guarda el peix i l'aigua que ha usat.
Dins una greixonera de Pòrtol sofregeix ceba fins que comenci a agafar coloret, llavors hi afegeix la tomàtiga. Quan ha perdut l'aigua hi posa un bon manat de julivert capolat. Al cap de poc, el bacallà i pebre bo.
Després d'un o dos minuts hi posa l’aigua de bullir el bacallà i n'hi afegeix un poc més i ho deixa bullir devers cinc minuts a foc fort. Lleva foc, tapa la greixonera i ho deixa 9 o 10 minutets més.
Al final, apaga el foc i ho deixa reposar una estona. Just abans de servir hi tira més julivert per damunt. És mel.
Recepta aportada per Toniet, de Marratxí, que fa un amic seu que viu a Portugal
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-17, 9 VI 09)
(c) Toniet
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats d'arròs
Vegeu
receptari d'altres plats de peix
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada