Ingredients (per a 4 persones):
-Un pollastre tallat en 8 trossos
-1 ceba grossa
-Una grapada d'ametlles torrades
-50 grs. de pinyons
-1/2 tassonet de brandi
-2 tassons d'aigua
-Sal, pebre bo
-Oli per fregir
-1 fulla de llorer
-2 alls
Preparació:
Netejau els trossos de pollastre i salpebrau-los. Dins una pella amb oli, sofregiu-los a potència mitjana fins que prenguin color. Mentrestant, picau la ceba molt menuda.
Quan la carn ja tengui un color ben daurat, apagau el foc i posau les tallades a degotar damunt paper absorbent. Ara, agafau una greixonera i abocau-hi un parell de cullerades de l'oli que heu fer servir per fregir el pollastre. Posau la greixonera al foc i en ser calent l'oli, tirau-hi la ceba i abaixau el foc al mínim. Tapau la greixonera i feis coure així a poc foc fins que la ceba sigui transparent, remenant de tant en tant. Ara, incorporau el brandi i apujau el foc. Remenau constantment per evitar que s'aferri. Quan s'hagi evaporat el brandi, abocau dins la greixonera dos tassons d'aigua calenta i i posau-hi també les tallades de pollastre fregit, els pinyons i la fulla de llorer. Feis bullir a poc foc fins que el pollastre sigui quasi cuit del tot (ho sabreu punxant la carn amb un escuradents). Si veis que no hi ha líquid suficient a la greixonera, podeu afegir-hi aigua calenta, la que faci falta perquè les tallades quedin cobertes de líquid fins a la meitat.
Mentres bull, preparau la picada: agafau un morter i picau-hi els dos alls. Ara, incorporau les ametlles torrades i picau-les ben picades fins que es formi una pasta. Abocau un poc de brou de la greixonera dins el morter i remenau bé a fi d'aprofitar bé la picada (si no ho feis així, es queda aferrada al fons i les parets del murter).
Abocau la mescla dins la greixonera i remenau perquè es reparteixi bé. Feis bullir el conjunt cinc minuts més. Veureu que la salsa s'espesseix molt. Tastau-la i rectificau de sal si és necessari.
Nota:
Podeu servir aquest pollastre acompanyat d'unes patates fregides o unes mongetes saltades. És conserva bé dins la gelera uns quants dies, però, en haver d'encalentir-lo, si voleu un consell, no ho faceu amb el microones. És millor dins una greixonera i sobretot afegiu-hi un poc d'aigua ja de bon començament perquè no se us aferri.
(Recepta de la Setmana, RS-58, 23 VI 09)
Recepta pròpia (c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats d'aus
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
acabo de descobrir el vostre blog i n'estic molt contenta de la troballa. Hi teniu una colla de plats boníssims, molt ben elaborats i explicats!. Buscava una recepta de llom o pollastre amb salsa d'ametlles i ja l'he trobada. Us visitaré sovint, gràcies!
ResponElimina