Ingredients (per a 4 persones):
-300 gr. de farina
-Llevat
-6 cl. d'oli d'oliva
-6 cebes
-2 alls
-3 cullerades de mantega
-2 tomàtigues capolades
-Pebre bo, sal
-1 cullerada de sucre
-1-2 cullerades d'orenga
-50 gr. d'olives negres
-12 anxoves
Preparació:
Per fer la massa, dissoleu el llevat en aigua tèbia. Afegiu-hi l'oli, la farina, l'oli i un poc de sal.
Pastau-ho fins que la massa quedi homogènia. Cubriu-la i deixau-la reposar fins que hagi duplicat el seu volum.
Pelau i tallau les cebes i els alls en tires. Fregiu-ho dins mantega encalentida dins la pella. Afegiu-hi la tomàtiga i salpebrau, afegint-hi el sucre i l'orenga. Baixau el foc i deixau-ho coure lentament durant 15 minuts.
Tornau treballar la massa, estirau-la damunt un poc de farina i posau-la dins una palangana de forn.
Llevau el brou a les olives i l'oli a les anxoves. Tallau els filets de per llarg.
Posau la ceba damunt la massa i col·locau-hi les anxoves en forma de graella. Posau una oliva a cada quadradet.
Encalentiu al forn. Posau-hi la palangana durant 30 minuts a 200º.
Es pot menjar teb o fred.
(Receptes anònimes adaptades, RN-31, 25 VII 09)
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de verdura
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada