Ingredients:
-200 gr. d'ametlles pelades
-2 alls
-1/4 d'oli d'oliva
-Vinagre (recomanable el de Xerès)
-Aigua, sal
Preparació:
Posau les ametlles i els alls dins el morter, amb un poc de sal, i capolau ben fi.
Al mateix temps anau afegint oli a poc a poc, que es mescli bé i quedi una pasta blanca.
Quan tenim aquesta pasta afegiu-hi aigua per aconseguir el punt desitjat d'espès o clar.
Afegiu-hi vinagre al gust i rectificau de sal. Mesclau-ho bé i serviu-ho dins bols.
Nota:
N'hi ha que hi afegeixen grans de raïm moscatell; d'altres, bolletes de meló i, fins i tot, cantonets de pa torrat o fregit. Tot és qüestió de gusts.
(Receptes anònimes adaptades, RN-33, 31 VII 09)
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de sopa
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada