Ingredients (per a 6 persones)
-500 gr. d'arròs (es recomana el tipus 'bomba')
-750 gr. de pop
-1 ceba mitjana
-3 alls
-300 gr. de tomàtiga
-1 pebre verd
-1/2 tassó de vi blanc
-Pebre bord
-Pebre bo
-Oli, sal
Elaboració:
Rentau bé el pop, escorreu-lo i posau-lo dins una olla amb aigua bullint, amb un poc de sal. Quan l'aigua comenci a bullir de bell nou, treis el pop un moment i el tornau ficar dins l'aigua. Repetiu l'operació quan torni bullir, dues o tres vegades més. Finalment, que cogui durant 20 minuts.
En ésser cuit, treis el pop, el tallau a rodanxes i el reservau. També reservau el brou de cocció.
Capolau els alls i la ceba, que quedi finet.
Posau oli dins la greixonera i sofregiu alls i ceba.
Capolau el pebre verd i afegiu-lo al sofregit.
Capolau la tomàtiga i posau-la dins la greixonera.
Quan el sofregit estigui a punt afegiu-hi el pebre bord i el pop. Salpebrau. Deixau-ho coure durant 10 minuts.
Ara, afegiu-hi el brou de coure el pop i el vi blanc, calculant 3 vegades el volum de l'arròs.
Quan comenci a bullir, incorporau-hi l'arròs. Ha de coure de 18 a 20 minuts. L'arròs ha de quedar un poquet brouós i convé servir-lo tot d'una.
Nota:
Per ajudar que el pop quedi blan, el podeu tenir congelat d'uns dies abans. D'aquesta manera serà més bo de coure.
(Receptes anònimes adaptades, RN-34, 2 VIII 09)
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats d'arròs
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada