dimecres, 17 de novembre del 2010
RS - PATATES BRAVES
Ingredients:
-1 quilo de patates bullides senceres amb pell (només deu minuts)
-2 cebes
-2 pebres del piquillo
-2 alls
-2 pebres coents (si no sou gaire amants del coent, només 1)
-sal
-oli d'oliva
-1 cullerada de vinagre de vi
-1 fulla de llorer
-1 tassa de brou (o d'aigua) per aclarir la salsa si cal
Preparació:
Pelau les cebes i els alls. Tallau la ceba a la juliana i laminau els alls. Posau un poc d'oli dins una pella i abocau-hi la ceba, l'all i els pebres del piquillo. Salau el conjunt i sofregiu-lo a foc molt lent durant ¾ d'hora, afegint-hi aigua o brou si veis que s'aferra o que és massa espès. Un cop cuita la salsa, triturau-la fins que quedi ben fina. Tornau-la a posar a foc dins la mateixa pella on havíeu fet el sofregit. Afegiu-hi ara els dos pebres coents xapats per la meitat, la fulla de llorer i el vinagre de vi. Coeu el conjunt a poc foc durant 15 minuts més (afegiu-hi un poc d'aigua o de brou si s'espesseix massa). Passat aquest temps, retirau la fulla de llorer i els pebres coents.
Pelau les patates, tallau-les a cantonets i fregiu-les a foc viu primer, i i després, quan ja tenguin un poc de crosta, abaixau el foc al mínim fins que vegeu que són cuites punxant-les amb un ganivet. Treis-les del foc i abocau-les en una safata, damunt paper absorbent. En haver degotat un poc, traslladau-les a un plat i abocau-hi la salsa per damunt. Serviu les patates immediatament.
Nota:
Si us sobra salsa, la podeu conservar a la gelera, dins un pot de vidre, per aprofitar-la un altre dia com a acompanyament de carn o de verdures.
(Recepta de la Setmana, RS-130, 17 XI 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Ho provaré! sempre que he fet braves m'han sortit malament, a veure si per fi milloro.
ResponElimina