Ingredients:
-Mig litre de llet
-3 ous
-3 o 4 cullerades de sucre
-2 ensaïmades millor seques; o del dia
-1/4 de canyella en rama
-La clovella de 1/2 llimona
-Mantega
-Galeta picada
Preparació:
Posam a bullir la llet amb el sucre disolt, amb la canyella i la pell de llimona.
En haver fet un bull, la retiram del foc, la deixam refredar i la colam.
Triam una greixonera alta o un recipient de forn. L'untam de mantega i galeta picada.
Mesclam els tres ous batuts amb la llet i també les ensaïmades ben esmicolades i tot, ben remenat, ho posam dins la greixonera.
L'enfornam a 200º que llavors convé baixar a 180º.
Es torbarà uns 40-45 minuts a ésser cuita, però hem de vigilar i provar el punt amb un escuradents.
En estar a punt, treure-ho del forn i deixar-ho refredar.
La recepta és de Barita Mas, ciutadana de Santa Catalina amb avantpassats andritxols. La transcripció és de Vicenç Sastre.
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-22, 24 VI 09)
(c) Barita Mas, Palma.
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de dolç
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada