Ingredients (per a 4 persones):
-4 albergínies grossetes
-Un quart d'olives negres
-Un all
-Oli d'oliva
-Una llimona
-Pebre vermell
-Sal, pebre bo
-Pebre vermell torrat (opcional)
Elaboració:
Tallau el capoll a les albergínies, les rentau i les eixugau.
Les posau dins el forn calent sense pelar i les treis quan trobau que són tendres al tacte, cuites.
Després les xapau i amb una cullera les treis la popa. Llavors la capolau dins un bol gros fins que torna com a puré.
D'altra part, treis els pinyols d'un quart d'olives negres. En deixau algunes per adornar i les altres les capolau fins que queda una pasta que afegeu a l'albergínia si ja és freda.
Pelau un all, el capolau i el mesclau amb un poc d'oli i ho afegeiu a la pasta d'albergínia i olives. Hi posau suc de llimona, sal, pebre bo i pebre vermell i ho remenau tot i ho mesclau ben mesclat i ho posau dins el mateix bol o dins una palangana.
A damunt hi posau les olives negres senceres que havíeu deixat sense pinyol.
Si vos hi agrada, per damunt hi podeu posar tiretes de pebre vermell torrat.
(Receptes aportades per amics i amigues, RA-23, 26 VI 09)
(c) Toniet, de Marratxí.
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de verdura
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada