Ingredients (per a 4 persones):
-4 tomàtigues grossetes. Una per cap; si són mitjanceres, dues
-4 ous bullits
- 2 capses de tonyina
-Sal, pebre bo
-Herbes aromàtiques (opcional)
-Maonesa (opcional)
-Endívies belgues (variant)
-Pebre bord (variant)
Preparació:
Agafam les tomàtigues i les llevam el capoll de la part de baix, perquè assegudes a l'inrevés quedaran més planes. Les buidau amb una cullereta i salpebrau l'interior.
Deixau el suc a part. Trempau la polpa i la mesclau amb la tonyina i l'ou dur. Fas una mescla
amb tot plegat i les tornes farcir. Al final hi pots posar, o no, el capoll que has llevat.
Asseis les tomàtigues dins un plat i les guardau dins la gelera fins a l'hora de menjar.
Nota:
De forma opcional podeu posar-hi herbes capolades (julivert, herba-sana o alfabeguera; fins i tot un poc d'all, si vos hi agrada), bé dins la mescla, bé al final, damunt de tot.
També opcionalment les podeu mesclar amb maonesa, tant dedins com damunt.
Variant:
Podeu substituir la tomàtiga per endívia belga. En aquest cas separau les fulles, que tenen forma de barqueta, i col·locau-hi la mescla d'ou i tonyina, juntament amb pebre bord per donar-li coloret.
(Receptes pròpies de Pòrtula - revista de Marratxí, núm. pendent. RP-16, 2 VII 09)
(c) Francisca Juaneda / Pòrtula
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de verdura
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada