Ingredients (per a 4 persones):
-2 porros grossos (la part blanca)
-1/2 ceba grossa
-1 cullerada de mantega
-2 patates grosses
-2 tassones de vi de brou de verdura o d'au
-2 tassones de vi de llet
-1/5 l. de nata líquida
-1 culleradeta de julivert (o algunes fulles de menta)
-Sal, pebre bo
Elaboració:
Foneu la mantega dins una pella. Tirau-hi la ceba capolada i quan prengui color els porros tallats en trossos petits
Quan estigui lleugerament daurat afegiu-hi el brou i les patates pelades i tallades en fines làmines. Ho deixau coure a foc lent una mitja hora.
Quan ja estigui cuit ho deixau refredar.
Ara passau-ho per la liquadora o batedora. Afegiu-hi la llet i tornau-ho passar tot per la batedora fins que quedi una crema suau.
Posau la crema dins una sopera. Salpebrau. Si voleu hi podeu afegir un poc d'all en pols.
Finalment, afegiu-hi la nata i decorau-ho amb julivert capolat o menta.
(Receptes anònimes adaptades, RN-38, 10 VIII 09)
(c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de verdura
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada