Ingredients:
.7 carxofes.
.Farina.
.1 manat de grells.
.4 tomàtigues mitjanes torrades i triturades.
.Oli, sal, pebre bo i suc de llimona per fer l'adob.
.Oli per fregir.
Preparació:
Eliminau les fulles externes de les carxofes i les puntes. Tallau el cor en làmines. Posau-les dins un bol i ruixau-les immediatament amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin. Afegiu oli, sal i pebre bo i mesclau bé amb les mans perquè es distribueixi bé l'adob. Deixau-les reposar així durant dues hores.
.JPG)
Netejau els grells i tallau-los en rodanxes primetes.
Posau les carxofes en un colador per eliminar l'excés de líquid i deixau-les degotar un moment. Preparau un plat fondo amb farina. Passau les làmines de carxofa per farina i fregiu-les en oli abundant. Col·locau-les en una greixonera baixa.En el mateix oli que heu fregit les carxofes (si n'hi ha massa, colau-ne una part i guardau-lo per a reutilitzar) sofregiu els grells i la tomàtiga torrada ja triturada. Quan aquesta salsa tengui un coloret ben brillant, afegiu un tassonet (dels de vi) de xerès o vi dolç. Remenau la salsa i abocau-la damunt les carxofes. Donau-li uns quants bulls (2 minuts) remenant amb molta cura i contínuament, perquè si no s'aferren molt.
Nota:
En podeu fer més quantitat. En aquest cas, augmentau proporcionalment les quantitats dels altres ingredients.
(Recepta de la Setmana, RS-67, 28 VIII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de verdura
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada