dimarts, 19 de gener del 2010

RS - TALLARINES NEGRES AMB VERDURETES I MARISC


Ingredients:
(per a 4 persones)

-100 grs. de tallarines negres (pasta fresca)
-16 llagostins grossos
-1/2 quilo de calamar (pot ser congelat)
-150 grs. de pèsols de bullir
-1 ceba mitjana
-1 pebre verd
-1 pebre vermell
-Oli d'oliva
-Sal
-Salsa de soja


Preparació:
Pelau els llagostins i reservau les pells i els caps. Netejau el calamar i tallau-lo en rodanxes primes. Netejau els pèsols de bullir i tallau-los en 3 o 4 trossos cada un. Netejau també els pebres i tallau-los en trinxetes primes de mig dit de llargària. Pelau la ceba, tallau-la per la meitat i després feis-ne rodanxes primes.

Posau quatre cullerades d'oli dins una pella i sofregiu-hi els caps i les pells dels llagostins perquè l'oli en prengui el gust. Colau l'oli que heu fet servir, prement els caps i les pells per aprofitar-lo bé. Dins aquest mateix oli sofregiu els llagostins. De seguida que tenguin color, treis-los de la pella i reservau-los. Abocau ara dins la pella el calamar, el pebre verd, el vermell i la ceba. Salau el conjunt i feis-lo coure a foc viu, remenant contínuament. Al cap de cinc minuts, afegiu-hi els pèsols de bullir i sofregiu el conjunt cinc minuts més. En el darrer moment, incorporau-hi els llagostins. Tastau-ho i rectificau de sal si és necessari.

Mentrestant, coeu les tallarines en abundant aigua bullent el temps que indiqui el paquet (3-4 minuts, normalment, si són primes). En ser cuites, colau-les.

Per muntar el plat, començau amb un bon raig de salsa de soja al fons. Abocau-hi després les tallarines i llavors, a damunt, la preparació de verdures i marisc.

(Recepta de la Setmana, RS-88, 19  I  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes