Ingredients de la pasta:
.1 tasseta d'oli.
.1 tasseta de saïm.
.1 tasseta de suc de taronja.
.1 tasseta de llet.
.Farina fluixa (la que prengui)
Ingredients del farciment:
.4 o 5 cebes de mida mitjana
.Sobrassada
.Sal.
.Oli d'oliva.
.Pebre bo
Preparació:
Mentrestant, feis trossets de sobrassada de la mida d'una avellana petita (una vintena de trossets).
Quan la ceba hagi refredat, posau-la dins un bol i trempau-la amb oli, sal i pebre bo. Remenau-la bé amb les mans.
Ara ja podeu començar a fer els cocarrois: agafau un tros de pasta i aprimau-lo amb l'aprimador. Amb un motlle rodó, formau un cercle. A la part central del cercle abocau-hi una cullerada de ceba, dos trossets de sobrassada i un poc més de ceba damunt (vegeu fotografia). Tancau el cocarroi amb molta cura prement els extrems de la pasta amb els dits i formant un cordó per tancar-los bé. És important que no es banyin els extrems dels cercle de pasta, perquè si això passa, són mals de cloure i llavors vessa el suc en coure's al forn. Així i tot sovint vessa una mica, però no passa res.
Untau una llauna amb oli (o posau-hi un full de paper de forn) i anau col.locant els cocarrois a mesura que els tengueu fets. Enceneu el forn a 200º i quan hagi agafat aquesta temperatura, enfornau-la.
En surten una dotzena, aproximadament. Però, és clar, això sempre depèn del gruix que li doneu a la pasta i del tamany dels cocarrois.
Nota:
És millor menjar-los fets de l'hora, o almenys fet del dia, perquè l'endemà la pasta es reblaneix molt degut a la humitat de la ceba i la textura canvia.
Si us interessa fer una quantitat més gran, preneu com a mesura per a la pasta una tassa més gran o un tassó i comptau una quantitat proporcional de ceba per farcir-los.
(Recepta de la Setmana, RS-103, 4 V 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada