dimecres, 18 d’agost del 2010

RS - PASTÍS DE DÀTILS AMB BACÓ


Ingredients:
-2 làmines de pasta fullada estirada (congelada o comprada al forn)

-250 grs. de cuixot dolç

-300 grs. de tallades de bacó

-300 grs. de formatge havartie

-400 grs. de dàtils sense pinyol

-1 tasseta de mantega fosa





Preparació:

Folrau la base i les parets d'un motlle desmuntable amb una de les làmines de pasta fullada. Per fer-ho l'haureu d'estirar un poc amb l'aprimador i retallar els caires per donar-li la forma rodona (si el motlle és rodó). Emprau els trossos que heu retallat per folrar les voreres. A l'hora de confegir trossos heu de banyar-vos els dits amb aigua i pressionar damunt les parts que vulgueu aferrar. Si no ho feis, els trossos es separaran durant la cocció.

Col·locau una capa de cuixot dolç damunt la base; després, una de havartie; ara, una de tires de bacó i, damunt, una de dàtils oberts. Repetiu l'operació.



Estirau amb l'aprimador l'altra làmina de pasta fullada i donau-li la forma adequada per tapar el pastís. Ajuntau les voreres amb els dits banyats d'aigua. Amb els retalls podeu formar tires i fulles per decorar, que heu d'aferrar també amb els dits banyats.


Enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau el pastís tapat amb un paper d'alumini. Al cap de 45 minuts, treis-lo del forn i untau la superfície amb mantega fosa ajudant-vos d'un pinzell de cuina. Tornau-lo a enfornar, ara destapat, i acabau-lo de coure durant 10-15 minuts més (fins que la superfície sigui ben daurada).



Nota:
El podeu menjar tebi o fred, però és millor fet del dia, perquè amb el pas de les hores la pasta es reblaneix una mica i perd la textura cruixent. És un aperitiu deliciós per a la gent que li agrada la combinació agredolça de sabors.



(Recepta de la Setmana, RS-118, 18  VIII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes