dimecres, 23 de febrer del 2011

RS - PATATES FARCIDES



Ingredients:
-2 patates grosses

-salsa bolonyesa molt espessa

-un poc de julivert

-1 ou sencer i 1 vermell

-1 cullerada de mantega

-sal

-nou moscada

-galeta picada per arrebossar

-oli d'oliva per fregir



Preparació:

Netejau les patates, punxau-les amb un escuradents i embolicau-les amb paper d'alumini. Rostiu-les al forn fins que siguin cuites (ho sabreu punxant-les amb l'escuradents). Deixau-les refredar una mica, pelau-les i passau-les pel passapurés. Deixau refredar del tot aquesta pasta.

Ara, afegiu-hi la cullerada de mantega i el vermell d'ou. Salau i condimentau amb nou moscada ratllada. Formau bolles de la mida d'una nou en nombre parell i esclafau-les, de manera que us quedin cercles de pasta.

Mesclau la salsa bolonyesa amb el julivert picat.

Posau una culleradeta de salsa enmig dels cercles de pasta (de la meitat, només; la resta les emprareu per fer les tapadores). Col·locau un cercle de pasta damunt i, amb molta cura, ajuntau les voreres i donau-li forma arrodonida amb les mans. En tenir totes les bolles formades (us en sortiran 10 o 12), bateu l'ou com per fer truita. Passau les bolles per l'ou i després, per galeta picada.



Fregiu-les en abundant oli calent i en tenir color dauradet de les dues bandes, posau-les a degotar damunt paper absorbent.