dimarts, 20 d’octubre del 2009

RS - QUARTOS EMBETUMATS




Ingredients:

De la pasta:
-8 ous
-150 grs. de fècula de patata
-190 grs. de sucre en pols
-1 tasseta de mantega fosa

De la crema de vermells:
-5 vermells d'ou
-100 grs. de sucre
-1 tassó d'aigua

De la merenga:
-1/2 litre de blanc d'ou
-1 quilo de sucre


Preparació:


Necessitareu capsetes de paper especials (en venen a la papereria de Ca'n Roca, a Palma, en una travessia del carrer del Sindicat, però vénen sense muntar). Amb aquesta recepta us en sortiran 13. Per tant, heu de muntar tretze capsetes abans de començar a preparar la pasta (vegeu fotografia) i heu d'untar-les (base i parets) de mantega amb ajuda d'un pinzell de cuina.


Ara, preparau la pasta: muntau els blancs amb el sucre en pols fins que la merenga sigui ben ferma. Bateu els vermells a part i incorporau-los a la merenga. Afegiu ara la fècula de patata passada per un colador fi. Remenau amb moviments suaus de dalt a baix fins que la mescla sigui homogènia. Ompliu les capsetes ajudant-vos de dues culleres, sense que quedin ben plenes del tot, perquè vessarien en coure. Enceneu el forn a 180º. Quan arribi a aquesta temperatura, enfornau els quartos i abaixau immediatament la temperatura a 150º. Han de coure entre 20 i 30 minuts, fins que es daurin i, punxant-ne un amb un escuradents, en surti eixut. En qualsevol cas, no obriu el forn abans dels primers 20 minuts de cocció.

En ser cuits, treis-los del forn i deixau-los refredar.
Preparau ara la crema de vermells: posau dins una cassola de fons gruixat els vermells amb el sucre i posau-la al foc mínim. Remenau constantment amb la batedora manual de barnilles perquè no faci grums. Quan vegeu que comença a espesseir-se, afegiu l'aigua poc a poc. En haver bullit dos minuts, apagau el foc i deixau refredar la crema.

Quan els quartos siguin freds, xapau-los pel mig i farciu-los amb la crema de vermells. Tornau-los a tapar i col·locau-los, ben separats uns dels altres, dins una llauna coberta amb paper sulfuritzat.

Preparau la merenga: bateu els blancs amb el sucre fins que us quedi una merenga ben ferma i brillant. Amb una cullera i una espàtula, repartiu-la per les voreres i la superfície de cada quarto. N'hi ha d'haver una capa ben gruixada damunt. És una operació que demana paciència, si voleu que us quedin uns pastissos amb la forma adequada.

Enceneu el forn a 60º i enfornau-los durant 3 hores. Passat aquest temps s'haurà format una crosta molt fina a la superfície. En haver refredat ja estaran llests per consumir.

(Recepta de la Setmana, RS-75, 20 X 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes

1 comentari:

Anònim ha dit...

perdonau, pero els quartos no es fan aixi, per acabar no es fican al forn. Jo si que els faig, mestre Tomeu de Cas Net em va ensenyar.