dimarts, 6 d’octubre del 2009

RS - CANELONS

Ingredients: Dels canelons: -18 canelons (1 paquet i mig) -1/2 pollastre -200 grs. de vedella amb os -200 grs. de xot amb os -2 fetges de pollastre -1 pastanaga grossa o dues petites -1 porro -1 ceba grossa -1 copa de xerès -1 cullerada de farina -1 tassonet de llet -Oli d'oliva -Mantega -Sal -Una tasseta de salsa de tomàtiga -1/2 paquet de formatge ratllat De la beixamel: -1/2 litre de llet -2 cullerades de mantega -2 cullerades de farina -nou moscada -sal Preparació: Posau tota la carn i els fetges dins una olla amb la pastanaga i el porro. Afegiu-hi aigua que cobreixi la carn, un poc de sal i pebre bo i feis-ho bullir fins que la carn sigui cuita. Colau el brou i deixau-lo refredar (l'aprofitareu un altre dia per fer sopa de brou). Mentre refreda la carn, pelau la ceba i trinxau-la molt menuda. Posau-la a sofregir amb un poc d'oli dins una pella fonda antiadherent, al mínim i tapada. Remenau de tant en tant perquè no s'aferri. Eliminau la pell i els ossos de la carn i triturau-la amb el robot de cuina (no massa fina, han de quedar trossets). Incorporau la carn triturada a la pella i mesclau-la amb la ceba durant tres o quatre minuts. Afegiu ara la cullerada de farina i remenau fins que s'hagi incorporat bé. Abocau-hi la copa de xerès i llavors el tassonet de llet. Remenau molt bé perquè no s'aferri. Quan noteu que la pasta, en remenar, es desferra de la pella, apagau el foc. Salpebrau i tastau. Bulliu els canelons en aigua abundant seguint les indicacions del paquet. Passat el temps de cocció, colau la pasta i refrescau-la davall l'aixeta. Esteneu un pedaç blanc damunt la superfície de treball i col·locau-hi les plaques de canelons una al costat de l'altra. Posau una cullerada de pasta de carn al mig de cada caneló. Untau una rostidora amb mantega. Enrotllau els canelons com mostra la fotografia i col·locau-los dins la rostidora. Preparau ara la beixamel: Foneu la mantega dins una pella de fons gruixut, afegiu-hi la farina i deixau coure un poc remenant amb una batedora manual de barnilles. Salau i afegiu nou moscada ratllada. Abocau-hi la llet a poc a poc, remenant amb força sense parar (si perdeu de vista la beixamel, se us aferrarà i farà grums de seguida) fins que l'hagueu incorporat tota. Us quedarà una pasta espessa i fina. Tastau-la i rectificau de sal si convé. Cobriu els canelons amb la salsa beixamel. Abocau amb una cullereta de postres la salsa de tomàtiga, ben repartida per la superfície. Escampau el formatge ratllat per damunt i col·locau-hi trossets de mantega. Enfornau els canelons a 190º fins que vegeu que la beixamel bull i llavors gratinau-los fins que es daurin. (Recepta de la Setmana, RS-73, 6 X 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu receptari d'altres plats de pasta Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes