dimarts, 29 de setembre del 2009
RS - VICHYSOISSE
Ingredients:
-2 manats de porros
-4 patates de mida mitjana-gran
-Oli d'oliva
-Brou de carn o aigua
-1 tassó de nata líquida
-Cebollí (opcional)
-Sal, pebre bo
-Nou moscada
Preparació:
Netejau els porros i eliminau les parts verdes menys tendres dels extrems. Tallau la part bona en rodanxes. Pelau i netejau les patates i tallau-les com per fer truita. Dins una greixonera alta posau oli a escalfar i en ser calent tirau-hi els porros i les patates.Salpebrau i afegiu-hi nou moscada ratllada. Sofregiu al mínim i amb la greixonera tapada fins que les patates siguin blanes.
Mentrestant, posau el brou o l'aigua a bullir dins una olla. Quan els porros i les patates siguin quasi cuits, afegiu el brou o l'aigua a la greixonera i deixau bullir fins que les patates siguin ben blanes. Retirau la greixonera del foc i deixau-la refredar una estona. Triturau la preparació amb una batedora elèctrica fins que quedi una crema ben fina, sense grumolls ni fils. Incorporau la nata i bateu uns segons més. Tastau-la i rectificau de sal si fos necessari. En servir els plats, decorau-los amb cvebollí trinxat molt fi i, si, us agraaden, amb crostons de pa fregit.
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-purés i cremes,
R-verdura,
Receptari,
RI-nata,
RI-nou noscada,
RI-patata,
RI-porro
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada