dimarts, 22 de setembre del 2009

RS - PASTÍS FRED DE CARN

Ingredients: Del pastís: -250 grs. de bacó en tallades primes -2 pitreres de pollastre en filets prims -300 grs. de carn picada de porc (passada per la màquina dues vegades) -300 grs. de carn picada de vedella (també passada dues vegades) -3 ous -farigola fresca -3 ous sencers -sal i pebre bo -1 copa de brandi De la salsa: -un manat de julivert -1 cullerada de sucre -1 cullerada de mostassa verda -6 cullerades d'oli d'oliva -2 cullerades de vinagre balsàmic -sal i pebre bo -1 manat de cebollins Preparació: Folrau un motlle de plum cake amb les tallades de bacó una mica encavalcades i deixau que els extrems pengin per les voreres del motlle (vegeu fotografia). Salpebrau els filets de pollastre i abocau-hi la copa de brandi. Mesclau les dues classes de carn picada amb els ous remenats com per fer truita; afegiu-hi sal, pebre bo i fulles de farigola fresca. Mesclau amb les mans. Cobriu el fons del motlle amb la meitat dels filets de pollastre i aplanau-los amb les mans. Incorporau la carn picada i allisau la superfície amb una espàtula. Afegiu ara la resta de filets de pollastre. Ajuntau els extrems de les tallades de bacó de manera que el pastís quedi ben embolicat i enfornau-lo a 180º durant una hora. Ara, treis el motlle del forn i col·locau-hi un pes damunt a fi que quedi ben premsat. Deixau-lo refredar amb el pes a damunt tota la nit. Preparau la salsa: mesclau tots els ingredients i triturau-los fins que quedi una pasta fina. Guardau-la a la gelera. El matí, desemmotllau el pastís i tornau-lo a ficar al forn, només amb el gratinador encès fins que es dauri la superfície. Deixau-lo refredar de bell nou i en haver pres la temperatura ambient, ficau-lo a la gelera. Nota: Serviu-lo acompanyat de la salsa i d'una ensalada. Es conserva molt bé durant més d'una setmana però procurau, una vegada encetat, i sempre que el guardeu a la gelera, embolicar-lo amb paper film perquè no s'assequi.

(Recepta de la Setmana, RS-71, 22 IX 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes