(Recepta de la Setmana, RS-71, 22 IX 09) Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç Vegeu receptari d'altres plats de carn Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
dimarts, 22 de setembre del 2009
RS - PASTÍS FRED DE CARN
Ingredients:
Del pastís:
-250 grs. de bacó en tallades primes
-2 pitreres de pollastre en filets prims
-300 grs. de carn picada de porc (passada per la màquina dues vegades)
-300 grs. de carn picada de vedella (també passada dues vegades)
-3 ous
-farigola fresca
-3 ous sencers
-sal i pebre bo
-1 copa de brandi
De la salsa:
-un manat de julivert
-1 cullerada de sucre
-1 cullerada de mostassa verda
-6 cullerades d'oli d'oliva
-2 cullerades de vinagre balsàmic
-sal i pebre bo
-1 manat de cebollins
Preparació:
Folrau un motlle de plum cake amb les tallades de bacó una mica encavalcades i deixau que els extrems pengin per les voreres del motlle (vegeu fotografia). Salpebrau els filets de pollastre i abocau-hi la copa de brandi. Mesclau les dues classes de carn picada amb els ous remenats com per fer truita; afegiu-hi sal, pebre bo i fulles de farigola fresca. Mesclau amb les mans.
Cobriu el fons del motlle amb la meitat dels filets de pollastre i aplanau-los amb les mans. Incorporau la carn picada i allisau la superfície amb una espàtula. Afegiu ara la resta de filets de pollastre. Ajuntau els extrems de les tallades de bacó de manera que el pastís quedi ben embolicat i enfornau-lo a 180º durant una hora. Ara, treis el motlle del forn i col·locau-hi un pes damunt a fi que quedi ben premsat. Deixau-lo refredar amb el pes a damunt tota la nit.
Preparau la salsa: mesclau tots els ingredients i triturau-los fins que quedi una pasta fina. Guardau-la a la gelera.
El matí, desemmotllau el pastís i tornau-lo a ficar al forn, només amb el gratinador encès fins que es dauri la superfície.
Deixau-lo refredar de bell nou i en haver pres la temperatura ambient, ficau-lo a la gelera.
Nota: Serviu-lo acompanyat de la salsa i d'una ensalada. Es conserva molt bé durant més d'una setmana però procurau, una vegada encetat, i sempre que el guardeu a la gelera, embolicar-lo amb paper film perquè no s'assequi.
Etiquetes de comentaris:
R-carn,
Receptari,
RI-bacó,
RI-conyac,
RI-farigola,
RI-mostassa,
RI-pollastre,
RI-porc,
RI-vedella
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada