dimarts, 8 de setembre del 2009
RS - PAPPARDELLE AMB MARISC
Ingredients:
-500 grs. de pappardelle
-3 calamars grossets
-1 quilo de musclos
-1/2 quilo de gambes o llagostins pelats
-1 cullerada d'all ben picat
-1/2 manat de julivert picat
-500 grs. de tomàtigues pelades
-1 ceba mitjana
-Oli per fregir
-Sal, pebre bo (en gra i en pols)
-1 fulla de llorer
-1/2 llimona
-1 tassonet de vi blanc sec
Preparació:
Primer de tot, netejau els musclos i obriu-los al vapor dins una olla tapada, a foc mínim, amb mitja llimona tallada a trossos, la fulla de llorer i els grans de pebre bo. Rebutjau els que no s'obrin i llevau una de les closques dels que s'han obert. Reservau-los dins un plat tapat.
Netejau ara el calamar i tallau-lo en rodanxes no gaire gruixades.Tallau la ceba ben petita i les tomàtiques en daus. Netejau el julivert i picau-lo finet.
Abocau dins una greixonera un poc d'oli d'oliva. En ser calent, tirau-hi el calamar i sofregiu-lo fins que prengui color. Incorporau el vi blanc i deixau que es redueixi un poc. Abaixau el foc i tirau-hi ara la ceba i l'all. Al cap de cinc minuts, apujau el foc i tirau-hi la tomàtiga, un poc de pebre bo mòlt i el julivert (reservau-ne un poc per decorar els plats). Sofregiu amb la greixonera tapada, però no del tot, fins que el calamar sigui ben tendre (devers ½ hora). Si veis que el líquid s'evapora massa, afegiu un poc d'aigua. Quan el calamar ja sigui cuit, posau-hi sal (no en poseu abans, si no, us quedarà dur). Tastau la salsa per comprovar el punt de sal i rectificau si fos necessari. Retirau la greixonera del foc.
Posau aigua abundant dins una olla gran. En bullir, tornau a posar la greixonera al foc, al mínim. Incorporau els musclos i les gambes crues i pelades. Remenau perquè les gambes es coguin dins la salsa.
Quan l'aigua de l'olla bulli, tirau-hi els pappardelle i feis-los coure durant 11-13 minuts ( en tot cas, seguiu les instruccions del fabricant). Quan siguin cuits, colau-los i incorporau-los a la greixonera amb la salsa. Mesclau bé amb una cullera de fusta i serviu cada plat amb un poc de julivert picat per damunt.
(Recepta de la Setmana, RS-69, 8 IX 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de pasta
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-marisc,
R-pasta,
Receptari,
RI-calamar,
RI-gamba,
RI-julivert,
RI-llagostí,
RI-musclos,
RI-pappardelle,
RI-tomàtiga,
RI-vi
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada