Ingredients:
-1 quilo de brossat
-Sucre (al vostre gust)
-Una pell de llimona ratllada
-1 culleradeta de canyella
-1 tassa de llet
-1 tassa de nata líquida
-2 ous sencers
-6 vermells d'ou
-Mantega per untar la greixonera
Preparació:
Posau tots els ingredients dins un bol gros, mesclau-ho tot bé amb la batedora elèctrica. Tastau la mescla per comprovar que sigui prou dolça. Untau una greixonera baixa (o un motlle) amb mantega i abocau-hi la preparació.
Enceneu el forn a 180º i en ser calent, enfornau la greixonera. Al cap de 45 minuts, comprovau el punt de cocció punxant el centre amb un escuradents. De tota manera, quan ja hagi passat mitja hora des que l'heu enfornat, vigilau el forn perquè no prengui massa color la superfície. Si veis que encara no és cuit i ja té massa color, tapau la superfície amb un paper d'alumini i continuau la cocció així.
Segons el tipus de forn, necessita entre 45 minuts i una hora.
En ser cuita la greixonera, treis-la del forn i deixau-la refredar a temperatura ambient. No la poseu a la gelera fins que sigui ben freda.
Nota:
És millor feta d'un dia per l'altra, o feta el dematí per consumir-la el vespre.
(Recepta de la Setmana, RS-79, 17 XI 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada