dimarts, 24 de novembre del 2009

RS - CODONYAT I APERITIU



Ingredients:

-Codonys
-Sucre


Preparació:
Pelau i trossejau els codonys (molt de compte, que són mals de tallar i és fàcil fer-se un tall!). Tirau les pells, però guardau els cors dels codonys.
Pesau ara la fruita i anotau el pes en un full, per llavors calcular la quantitat de sucre que hi haureu de posar. Guardau els trossos de codony en remull amb aigua perquè no s'ennegreixin.
Dins una cassola amb aigua, feis bullir els cors durant tres quarts d'hora. Passat aquest temps, l'aigua haurà minvat molt. Colau els cors i llençau-los i guardau el líquid de la cocció.
Posau la fruita trossejada i l'aigua de coure els cors dins una greixonera fonda o dins una olla amb el sucre (heu de calcular 600 grs. de sucre per cada quilo de fruita trossejada). Coeu el conjunt durant ½ hora, remenant de tant en tant pequè no s'aferri. Deixau-ho refredar amb l'olla destapada.
L'endemà, feis-ho coure 20 minuts més i deixau-ho refredar destapat com el dia anterior.
L'endemà repetiu l'operació. En ser tebi, abocau-ho dins motlles com els de fer torró (vegeu fotografia) folrats de paper vegetal, o dins altres recipients que us agradin. Guardau-los en un lloc fred i sec. En haver de consumir el codonyat, desemmotllau-lo i tallau-ne trossos de la mida que us agradi.




Suggeriment:
Preparau mitges galetes d'oli (o torrades), damunt un tros de formatge de cabra o d'ovella i damunt, un tros de codonyat. Tendreu un aperitiu ben bo.


(Recepta de la Setmana, RS-80, 24 XI 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu receptari d'altres plats de dolç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes