dimarts, 1 de desembre del 2009

RS - COQUETES D’ESCLATA-SANGS



Ingredients:

De la pasta:
-1 tassó (dels de vi) d'oli d'oliva
-1 tassonet de cervesa Mahou Clásica
-La farina fluixa que prengui

Del farciment:
-400 grs. d’esclata-sangs
-2 cebes grosses tallades en juliana molt fina
-oli d'oliva
-pebre bo
-sal
-julivert per decorar


Preparació:
Feis primer la pasta mesclant els ingredients i incorporant la farina necessària fins que es desferri de les mans i es pugui treballar amb facilitat.

Tapau-la amb un pedaç.

Dins una pella amb oli, sofregiu la ceba a foc mínim fins que estigui ben confitada (ho sabreu perquè s’ha reblanit i ha pres color). Necessita molt de temps per fer-se bé.

Netejau els esclata-sangs amb un pinzell de cuina o amb un pedaç (si tenen molta terra, passau-los per aigua i posau-los a degotar dins un colador una bona estona). Eliminau la part més llenyosa del tronc i tallau-los a trossets. Salpebrau-los, posau un poquet d’oli dins una pella i sofregiu-los fins que prenguin color.

Estirau la pasta amb l’aprimador fins que sigui ben primeta i tallau-ne porcions de la mida que us agradi. Folrau una llauna amb paper sulfuritzat i col·locau-hi les porcions de pasta una devora l’altra. Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau les coquetes i coeu-les fins que siguin ben daurades (entre 20 i 25 minuts, aproximadament, depèn del gruix de la pasta). Treis-les del forn i deixau-les refredar una mica.

Abocau damunt cada coqueta una cullerada de ceba. Per damunt, uns quants trossos d’esclata-sang i un poc de julivert picat.

(Recepta de la Setmana, RS-81, 1 XII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç

Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes