dijous, 24 de desembre del 2009

RS - CONSOMÉ ROYAL (menú de festes 1/3)



Ingredients:
(Per a 4 persones)

-1/2 quilo de carn de vedella amb os
-2 o 3 pastanagues mitjanes
-1 brot d'api
-2 o 3 brots de julivert
-1/2 quilo d'ossos de vedella
-1 ceba grossa
-2 porros
-3 litres d'aigua
-1 ou sencer
-2 vermells
-Sal
-Pebre bo en gra
-Mantega


Preparació:

Posau la carn, els ossos, les pastanagues i els porros netejats i trossejats dins una olla ben gran amb els tres litres d'aigua i posau-la al foc. Mentrestant, pelau i tallau la ceba en rodanxes gruixades i torrau-la damunt una planxa fins que prengui molt de color. Ara, incorporau-la a l'olla. Afegiu-hi també l'api, el julivert, sal i 4 grans de pebre bo.







Deixau que bulli durant 4 hores, a poc foc. Heu d'eliminar l'escuma de la superfície de tant en tant. Passat aquest temps, passau el brou a través d'un pedaç blanc impecable (o d'un colador molt fi) perquè us quedi ben net i clar.




Apartau un tassó d'aquest brou i deixau-lo refredar. En ser fred, bateu l'ou sencer i els dos vermells amb una mica de sal, com per fer truita. Afegiu-hi el tassó de brou. Ara, untau dos motllets de flam amb mantega i abocau-hi aquesta preparació. Coeu els dos flams al bany maria fins que vegeu que han cuallat. Deixau-los refredar a temperatura ambient i llavors una estona a la gelera.

Desemmotllau els flams i trossejau-los. Encalentiu el consomé i serviu-lo amb els trossets de flam com a acompanyament.

(Recepta de la Setmana, RS-84, 24 XII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç


Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes