Ingredients:
(per a 4 persones)
-4 filets prims de lluç sense pell ni espines, que siguin de mides similars (si és possible)
-2 tallades grosses de salmó fumat
-1 manat d'espinacs
-Oli d'oliva verge
-Sal
-Pebre bo
-Uns brotets de fonoll pudent (=eneldo)
-2 planxes de pasta fullada congelada (de la que ja ve estirada)
-Mantega per untar la pasta
Preparació:
Descongelau les planxes de pasta fullada (teniu la precaució d'espolsar un poc de farina damunt la superfície on les poseu, perquè si no a vegades s'aferren).
Salpebrau els filets de lluç i untau-los d'oli d'oliva verge. Agafau una planxa de pasta fullada i obriu-la. Posau en el centre una capa d'espinacs crus. Damunt, un filet de lluç. Damunt, una tallada de salmó fumat i un poc de fonoll pudent, i damunt, un altre filet de lluç. Tapau el peix amb una altra capa de fulles d'espinacs. Tancau el paquet ajuntant els extrems del rectangle. Assegurau-vos que quedin ben lligats banyant-vos les mans en tancar el paquet. Decorau el paquet amb les trinxes que us hauran sobrat de les voreres de la planxa, al vostre gust.
Repetiu l'operació amb l'altra planxa de pasta i la resta d'ingredients
Enceneu el forn a 200º. Untau els paquets de pasta amb mantega fosa i enfornau-los 20 minuts tapats amb paper d'alumini. Després, llevau el paper i coeu-los devers 25 minuts més, destapats. Quan la superfície sigui ben daurada, retirau-los del forn.
Serviu el plat de seguida, acompanyat d'una amanida i, si us ve de gust, amb una salsa vinagreta.
(Recepta de la Setmana, RS-85, 25 XII 09)
Recepta pròpia (c)
Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu
receptari d'altres plats de peix
Vegeu
repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la
col·lecció de receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada