dissabte, 26 de desembre del 2009
RS - PANETTONE DE LA TOSCANA (menú de festes 3/3)
Ingredients
De la pasta mare:
-250 grs. de farina de força
-25 grs. de llevat premsat
-200 ml. d'aigua tèbia
De la pasta:
-La pasta mare (preparada el dia anterior)
-500 grs. de farina de força ( i un poc més, a part)
-150 grs. de sucre
-2 ous sencers i 2 vermells
-100 ml. de llet
-Un polsim de sal
-350 grs. de panses
-Rom
Preparació:
El dia abans, preparau la pasta mare: dissoleu el llevat dins l'aigua tèbia. Afegiu-hi la farina. Mesclau bé i col·locau aquesta pasta dins un recipient fondo ben tapat, dins la gelera fins l'endemà. Posau les panses en remull en rom.
L'endemà, dues hores abans de posar-vos a fer la pasta del panettone, podeu treure la pasta mare de la gelera. Així fermentarà més. Veureu que s'estufa molt.
Colau les panses i reservau el rom que queda.
Al cap de les dues hores, foneu la mantega (però no ha de ser calenta), mesclau-hi el sucre, els ous i els vermells, el llevat dissolt en la llet, la sal i la farina (no tota d'un cop, a tongades). Pastau. Incorporau ara la pasta mare i pastau una bona estona, atupant la pasta, fins que sigui elàstica i manejable, que no s'aferri a les mans (si és necessari, hi podeu afegir un poc de farina).
Ara posau la farina que teníeu a part dins un plat i passau-hi les panses, que quedin ben arrebossades.
Mesclau les panses amb la pasta, de manera que quedin repartides més o menys de manera uniforme.
Folrau dos motlles alts amb paper sufuritzat que sobresurti de les voreres com a les fotografies. Deixau tovar la pasta fins que dupliqui el seu volum.
Enceneu el forn a 200º i en arribar a aquesta temperatura, enfornau el panettone durant 30 minuts, aproximadament.
Us en sortiran dos. Si us agrada, els podeu emborratxar amb un almívar (es fa amb meitat de sucre i meitat d'aigua) mesclat amb una copeta de rom.
(Recepta de la Setmana, RS-86, 26 XII 09)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada