Ingredients:
De la pasta:
-250 grs. de saïm
-250 grs. de sucre
-4 vermells d'ou
-750 grs. de farina
-1/2 tasseta (de les de cafè) de suc de taronja
-1/2 tasseta de xerès dolç i d'oli d'oliva, a parts iguals
Alternatives de farciment:
-Confitura de cabell d'àngel
-Confitura d'albercoc
-Crema
-Codonyat
-Brossat (ensucrat i mesclat amb un vermell d'ou i pell de llimona ratllada)
-…
Preparació:
Per fer la pasta, posau dins un bol el saïm (no ha de ser fred de gelera, sinó a temperatura ambient) amb el sucre i mesclau bé amb les mans. Afegiu-hi ara els vermells d'ou, el suc de taronja, el xerès i l'oli i remenau fins que la preparació sigui homogènia. Anau incorporant la farina i pastant. No n'afegiu més fins que s'hagi begut l'anterior. Quan hagueu incorporat tota la farina us quedarà una pasta fina i manejable. Feis-ne una bolla i deixau-la reposar una hora a temperatura ambient.
Nota:
Amb aquesta quantitat de pasta i d'aquesta mida (ni massa grans, ni massa petits), us en sortiran devers 28 (dues llaunades).
(Recepta de la Setmana, RS-97, 24 III 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
1 comentari:
Nins, aquests robiols fan molta mengera!
Publica un comentari a l'entrada