dimarts, 8 de juny del 2010
RS - GAMBES FLAMEJADES AMB ARRÒS BASMATI
Ingredients:
(per a 2 persones)
-7 o 8 gambes grosses (fresques o congelades)
-curri en pols
-sal
-oli d'oliva
-1 copa de brandi
-2 tassetes d'arròs basmati
-un brot de coriandre (si no us agrada el gust, posau-hi julivert)
Preparació:
Posau a bullir aigua amb sal. Mentrestant, pelau les gambes i reservau-les dins un colador perquè degotin.
Sofregiu l'arròs amb un poc d'oli d'oliva durant 3 o 4 minuts. Abocau-hi 4 tassetes d'aigua bullent, tapau la pella i deixau-lo coure 10-12 minuts tapat. Apagau el foc i manteniu la pella tapada.
Posau dues cullerades d'oli dins una pella petita de ferro. En ser calent, tirau-hi les gambes. Empolvorau-les amb curri en pols. Salau-les lleugerament. Remenau perquè es coguin be dels dos costats. Incorporau el brandi calent i flamejau-les, remenant la pella fins que desaparegui la flama, moment en què s'haurà evaporat gran part de l'alcohol.
Per muntar el plat, abocau l'arròs dins una safata allargada. Distribuiu-hi les gambes i el suc per damunt i decorau el plat amb un poc de coriandre picat (o julivert).
(Recepta de la Setmana, RS-108, 8 VI 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
(per a 2 persones)
-7 o 8 gambes grosses (fresques o congelades)
-curri en pols
-sal
-oli d'oliva
-1 copa de brandi
-2 tassetes d'arròs basmati
-un brot de coriandre (si no us agrada el gust, posau-hi julivert)
Preparació:
Posau a bullir aigua amb sal. Mentrestant, pelau les gambes i reservau-les dins un colador perquè degotin.
Sofregiu l'arròs amb un poc d'oli d'oliva durant 3 o 4 minuts. Abocau-hi 4 tassetes d'aigua bullent, tapau la pella i deixau-lo coure 10-12 minuts tapat. Apagau el foc i manteniu la pella tapada.
Posau dues cullerades d'oli dins una pella petita de ferro. En ser calent, tirau-hi les gambes. Empolvorau-les amb curri en pols. Salau-les lleugerament. Remenau perquè es coguin be dels dos costats. Incorporau el brandi calent i flamejau-les, remenant la pella fins que desaparegui la flama, moment en què s'haurà evaporat gran part de l'alcohol.
Per muntar el plat, abocau l'arròs dins una safata allargada. Distribuiu-hi les gambes i el suc per damunt i decorau el plat amb un poc de coriandre picat (o julivert).
(Recepta de la Setmana, RS-108, 8 VI 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-crustacis,
Receptari,
RI-arròs,
RI-conyac,
RI-coriandre,
RI-curry,
RI-gamba
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada