dimecres, 1 de setembre del 2010

RS - FRIT MARINER



Ingredients:

-1/2 quilo de rap fresc
-300 grs. de gambes o llagostins
-1/2 quilo de sípia
-1 quilo de musclos
-2 pebres vermells torrats
-700 grs. de patates
-2 manats de grells
-2 alls
-1 llimona
-sal
-pebre bo
-oli d'oliva
-fonoll fresc
-2 bitxos


Preparació:

Primer de tot, netejau els musclos i posau-los dins una olla tapada amb la llimona tallada en 4 trossos. Tapau l'olla i posau-a al foc mínim perquè els musclos s'obrin amb el vapor. Eliminau-ne les closques i reservau-los dins un plat tapat.
Pelau i netejau la sípia, eliminau-ne la tinta i tallau-la en daus.
Tallau el rap en daus i pelau les gambes o els llagostins. Salpebrau-los. Pelau les patates i els pebres vermells i tallau-los a cantonets. Netejau els grells i tallau-los en rodanxes. Pelau els pebres i tallau-los en daus.
Posau al foc una pella amb oli d'oliva i en ser calent posau-hi la patata i els dos alls, esclafats i amb la pell. Quan la patata estigui fregida, eliminau els alls, posau-la a degotar damunt paper absorbent. Dins el mateix oli, sofregiu el rap, posau-lo també a degotar damunt paper i en haver degotat, passau-lo a una greixonera. Ara, sofregiu les gambes (sempre dins el mateix oli; si és necessari, afegiu-n'hi un poc) i passau-les també a la greixonera. Després, sofregiu la sípia; afegiu-hi al cap de 10 minuts el grell i els bitxos. En ser cuit el conjunt, abocau-lo dins greixonera. Incorporau-hi ara el fonoll, els musclos, la patata i el pebre torrat. Posau el frit al foc i remenau-lo perquè es mesclin bé els sabors durant deu minutets. Serviu-lo immediatament.



(Recepta de la Setmana, RS-120, 1  IX  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes