dimarts, 12 d’octubre del 2010
RS - ENTRECOT AMB PATATES HASSELBACK
Ingredients:
(per a 4 persones)
-4 talls d'entrecot
-4 patates grans (millor novelles)
-100 grs. de formatge Grana Padano ratllat
-oli d'oliva
-sal fina i sal gruixada
Preparació:
Netejau les patates amb aigua, sense pelar-les. Feis incisions a cada una de les patates, de dalt a baix (vegeu fotografia), però sense arribar a baix de tot, de manera que cada patata quedi d'una peça. Salau-les i regau-les amb oli d'oliva (ajudau-vos d'un ganivet per separar els talls). Embolicau-les amb paper d'alumini i enfornau-les a 200º durant 45-50 minuts. Passat aquest temps, obriu un dels paquets i comprovau el punt de cocció punxant la patata amb un escuradents. Ha de traspassar la patata sense dificultat (si encara ofereix resitència, enfornau-les 10 minuts més). En ser cuites, obriu tots els paquets i repartiu el formatge ratllat a les incisions de les patates. Eliminau el paper d'alumini i gratinau-les fins que la superfície es dauri.
Mentrestant, adobau la carn amb pebre bo (no hi poseu sal) i coeu-la a la planxa amb un poc d'oli d'oliva al vostre gust. En ser cuita, deixau-la reposar tres minuts dins el plat on l'heu de servir i salau-la amb sal gruixada.
Serviu el tall de carn amb una patata.
Nota:
Podeu acompanyar el plat amb altres guarnicions, per exemple mongetes saltades amb pernil, com a la fotografia.
(Recepta de la Setmana, RS-126, 12 X 2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes
Etiquetes de comentaris:
R-carn,
Receptari,
RI-formatge,
RI-patata,
RI-vedella
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada