dissabte, 23 d’octubre del 2010

RS - MUSCLOS A LA MARINERA




Ingredients:

(per a 4 persones)



-3 quilos de musclos

-1/2 llimona

-1 ceba mitjana

-3 alls

-1/2 pebre coent (optatiu)

-oli d'oliva

-1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)

-4 cullerades de tomàtiga triturada

-2 fulles de llorer

-1 copa de vi blanc sec

-2 tassons d'aigua bullent

-sal

-pebre bo





Preparació:

Primer, preparau la salsa: pelau els alls i la ceba. Tallau els alls en rodanxes ben finetes i la ceba a la juliana. Posau oli dins una greixonera de test. En ser calent, tirau-hi els alls i sofregiu-los una mica a poc foc. Incorporau-hi ara la ceba. Afegiu-hi sal i pebre bo. Quan la ceba sigui transparent, abocau-hi la tomàtiga i el pebre coent i sofregiu el conjunt fins que la tomàtiga sigui ben brillant. Incorporau-hi el vi blanc i les fulles de llorer. Afegiu-hi dos tassons d'aigua bullent i coeu la salsa a poc foc durant 15 minuts.
Mentrestant, netejau els musclos i posau-los dins una olla gran tapada al foc amb la llimona feta trossos. Quan s'hagin obert, eliminau una de les closques.


Tastau la salsa i rectificau de sal si cal. Dissoleu la farina de blat de moro dins un poc de salsa i abocau-la dins la greixonera passant-la a través d'un colador fi perquè no faci grumolls. Cinc minuts abans de servir el plat, abocau-hi els musclos i, totd'una que la salsa torni a alçar el bull, apagau el foc i serviu-los.



(Recepta de la Setmana, RS-127, 23  X  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes