dimecres, 8 de desembre del 2010

RS - CROQUETES D'ESPINACS


Ingredients:
-1/2 quilo d'espinacs frescs

-250 grs. de llet

-100 grs. de formatge emmental ratllat

-40 grs. de mantega

-30 grs. de farina

-2 o 3 ous

-sal

-galeta picada

-oli d'oliva per fregir



Preparació:
Bulliu els espinacs. Colau-los i espremeu-los bé per eliminar tota l'aigua possible. Tallucau-los. Posau una pella al foc amb la mantega. En ser calenta, abocau-hi els espinacs, salau-los i sofregiu-los lleugerament. Afegiu-hi ara la farina i remenau bé amb una cullera de fusta fins que s'hagi incorporat. Abocau-hi ara la llet i el formatge ratllata i remenau constantment fins que vegeu que la mescla es desferra de la pella. Comprovau el punt de sal i rectificau si fos necessari. Abocau aquesta preparació dins un recipient i tapau-lo amb paper film. Deixau refredar la pasta de croquetes a temperatura ambient. En ser freda, posau-la dins la gelera i deixau-la-hi fins l'endemà.



L'endemà preparau un plat amb 2 ous (o tres, si són petits) batuts, un altre amb galeta picada i una safata per col·locar les croquetes. Agafau una cullereta de postres i preniu porcions de pasta de la mida d'una croqueta. Donau-los forma amb les mans i, d'una en una, passau-les per l'ou batut i arrebossau-les bé amb la galeta picada.



Fregiu les croquetes i, en ser daurades, treis-les de la pella i posau-les a degotar damunt paper absorbent. Podeu acompanyar-les de patates fregides, espàrrecs verds a la planxa, ensalada. O podeu servir-les soles com a aperitiu.


(Recepta de la Setmana, RS-133, 8  XII  2010)
Recepta pròpia (c) Amb ‘P’ de Pòrtula - Bojos per la Cuina... amb Paladar Feliç
Vegeu repertori d'altres plats agrupats segons ingredients
Vegeu la resta de la col·lecció de receptes