dimecres, 22 de desembre del 2010

RS - LLUÇ AMB SALSA



Ingredients:
-1 lluç fresc tallat a rodanxes gruixades

-200 de tomàtiga triturada natural

-1 ceba mitjana picada ben menuda

-2 alls

-brou de peix fet amb el cap i la cua del lluç, un porro, una pastanaga i ¾ de litre d'aigua

-200 grs. de mongetes tendres

-2 pastanagues

-1 tassonet de vi blanc sec

-farina per enfarina el peix

-sal

-pebre bo

-oli d'oliva

-arròs bombeta de Sa Pobla (1 tasseta per comensal)





Preparació:


Feis primer el brou de peix. Comptau 15 minuts a partir del moment en què comença a bullir. Suprimiu l'escuma de la superfície, colau-lo i reservau-lo.

Salpebrau les rodanxes de peix i enfarinau-les lleugerament. Fregiu-les a foc viu en oli d'oliva, només fins que prenguin un poc de color de cada banda. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.


Netejau les mongetes i les pastanagues i trossejau-les.

Colau l'oli en el què heu fregit el peix. Abocau part d'aquest oli dins una greixonera. Sofregiu-hi la ceba i els alls esclafats amb la pell. En ser transparent, abocau-hi la tomàtiga. Quan tengui un aspecte brillant incorporau-hi el tassonet de vi blanc i el brou de peix. En alçar el bull, afegiu-hi les verdures i feis bullir el conjunt fins que siguin tendres.


Bulliu l'arròs, colau-lo i reservau-lo.


Tastau la salsa i afegiu-hi sal si trobau que és fada. Col·locau les rodanxes de lluç dins la greixonera, amb molta cura perquè no es rompin, i feis-les bullir cinc minuts dins la salsa. Serviu el plat acompanyant-lo amb l'arròs bullit.