dimecres, 22 de desembre del 2010
RS - LLUÇ AMB SALSA
Ingredients:
-1 lluç fresc tallat a rodanxes gruixades
-200 de tomàtiga triturada natural
-1 ceba mitjana picada ben menuda
-2 alls
-brou de peix fet amb el cap i la cua del lluç, un porro, una pastanaga i ¾ de litre d'aigua
-200 grs. de mongetes tendres
-2 pastanagues
-1 tassonet de vi blanc sec
-farina per enfarina el peix
-sal
-pebre bo
-oli d'oliva
-arròs bombeta de Sa Pobla (1 tasseta per comensal)
Preparació:
Feis primer el brou de peix. Comptau 15 minuts a partir del moment en què comença a bullir. Suprimiu l'escuma de la superfície, colau-lo i reservau-lo.
Salpebrau les rodanxes de peix i enfarinau-les lleugerament. Fregiu-les a foc viu en oli d'oliva, només fins que prenguin un poc de color de cada banda. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.
Netejau les mongetes i les pastanagues i trossejau-les.
Colau l'oli en el què heu fregit el peix. Abocau part d'aquest oli dins una greixonera. Sofregiu-hi la ceba i els alls esclafats amb la pell. En ser transparent, abocau-hi la tomàtiga. Quan tengui un aspecte brillant incorporau-hi el tassonet de vi blanc i el brou de peix. En alçar el bull, afegiu-hi les verdures i feis bullir el conjunt fins que siguin tendres.
Bulliu l'arròs, colau-lo i reservau-lo.
Tastau la salsa i afegiu-hi sal si trobau que és fada. Col·locau les rodanxes de lluç dins la greixonera, amb molta cura perquè no es rompin, i feis-les bullir cinc minuts dins la salsa. Serviu el plat acompanyant-lo amb l'arròs bullit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada