dimecres, 25 de maig del 2011

RS - PITRERES DE POLLASTRE AMB PINYA




Ingredients per a 4 persones:



8 filets de pitrera de pollastre

1 pot de pinya en almívar (dels mitjans)

2 cullerades de mel

sal

pebre bo

300 g d'arròs

1 cullerada de farina de blat de moro

oli d'oliva

sucre

mantega



Preparació:



Salpebrau els filets de pitrera. Posau al foc una paella amb una mica d'oli d'oliva i en ser ben calent, fregiu-hi els filets de pitrera per tandes perquè prenguin color, sempre a foc ben viu. Dins la mateixa paella que he fet servir per fregir-los, abocau-hi la cullerada de mel i 1 tasseta d'aigua. Posau-ho al mínim. Al cap de cinc minuts, incorporau-hi l'almívar i manteniu la paella a poc foc, remenant de tant en tant.

Colau les rodanxes de pinya i reservau l'almívar. Posau la cullerada de farina de blat de moro dins l'almívar, sense remenar en un principi. Al cap de cinc minuts, remenau-ho bé fins que estigui ben dissolta la farina.
Bulliu l'arròs, colau-lo i reservau-lo.

Passau les rodanxes de pinya per sucre. Posau una paella al foc amb mantega.

En ser calenta, fregiu-hi les rodanxes de pinya per ambdós costats. Posau-les a degotar damunt paper absorbent. Quan estiguin totes fregides, aclariu el sucre caramel·litzat que us ha quedat dins la paella amb una tasseta d'aigua. Remenau bé i colau aquest suc perquè no faci miques. Afegiu-lo a la salsa de les pitreres (li
donarà un color i un sabor especial).


Serviu les pitreres amb dues rodanxes de pinya i una muntanyeta d'arròs bullit.