dimecres, 27 de juliol del 2011

RS - PANETS DE NOUS



Ingredients:


260 g de farina de força (aproximadament) 

50 g de sucre 
80 g de llet i un poc més per untar el panets
20 g de llevat de forner
50 g d'aigua tèbia
10 g de mantega fosa
70 g de nous picades no gaire fines
1 vermell d'ou




Preparació:


Posau l'aigua tèbia dins un bol petit. Dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi una cullerada de la farina i una del sucre que ja teniu pesats. Remenau bé i deixau fermentar la mescla. Ben aviat farà bombolletes. Ja teniu el llevat llest.
Mesclau dins un bol gran la farina, la mantega fosa, la llet a temperatura ambient, el sucre i el llevat (la mescla del bol petit). Treballau la pasta  amb les mans durant 8-10 minuts. Feix-ne una bolla, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar fins que dupliqui el volum inicial.
Un cop tova la pasta, aplanau-la amb les mans per eliminar-ne l'aire i incorporau-hi les nous picades.
Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.
Dividiu la pasta en trossos regulars i donau forma als panets: allargats o rodons, com més us agradi. Col·locau els panets ben separats uns dels altres damunt la llauna, perquè s'estufaran molt en tovar. Deixau-los reposar fins que dupliquin el seu volum.
Quan ja estan ben estufats i a punt de coure, enceneu el forn a 180º.
Mesclau el vermell d'ou amb un poc de llet a temperatura ambient i pintau la superfície dels panets amb aquesta mescla.
En ser calent el forn, enfornau els panets i coeu-los durant 20-30 minuts (depèn de la mida que tenguin). Treis-los del forn quan siguin ben daurats.



Nota:

Un cop cuits i refredats, si veis que no els heu de consumir tots, podeu congelar-los per menjar-ne en una altra ocasió. Són igual de bons.