dimecres, 25 de gener del 2012

RS - PATATES DUQUESSA


Ingredients per a 6 persones:

1 quilo de patates
100 g de mantega
3 vermells d'ou
sal

Preparació:

Pelau les patates i tallau-les a quarts. Bulliu-les. Quan siguin cuites, dolau-les i deixau-les refredar una estona.

Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau-les i manteniu-les dins el forn perquè s'assequin fins que tornin blanquinoses.

Treis-les del forn, però no l'apagueu.

Passau-les ara pel passapurés, mesclau-les amb la mantega reblanida, la sal i els vermells d'ou. Remenau bé fins que la pasta sigui ben homogènia. Posau la pasta dins una màniga de pastisseria de boca arrissada.

Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat. Amb la màniga, formau rosetes amb la pasta de la mida d'una taronja mandarina. Enfornau la llauna i coeu-les fins que es dauri la superfície.

Nota:

Són ideals per acompanyar plats de carn amb salsa.