dimecres, 18 de gener del 2012

RS - PASTISSETS FULLATS DE TARONJA



Ingredients:
-100 g de mantega reblanida
-100 g de mantega en un bloc a temperatura ambient (o freda, si és l'estiu)
-100 g de saïm a temperatura ambient
-400 g de farina fluixa
-250 g de sucre en pols
-la pell de dues taronges
-25 g de suc de taronja
-25 g de vi blanc
-un polsim de sal


Preparació:
Mesclau els 100 g de mantega reblanida amb els 100 g de saïm. Afegiu-hi el suc de taronja, la sal, el vi i la pell de taronja ratllada. Ara incorporau-hi la farina (de mica en mica, no tota de cop). Pastau fins que estigui tot ben lligat. Formau una bolla amb la pasta, embolicau-la amb paper film i deixau-la reposar a la gelera durant una hora.

Passat el temps de repòs, marcau una creu damunt la bolla de pasta i aprimau-la amb l'aprimador de manera que us quedi una capa d'un dit de gruix amb forma de creu. Col·locau-hi al mig el bloc de mantega. Doblegau els extrems nord i sud cap al centre; llavors els extrems est i oest, de manera que us quedi una capa quadrada gruixada de pasta. Aprimau-la, amb molta cura perquè la mantega no surti pels costats, i donau-li forma de rectangle. Tornau-la a tapar amb paper film i guardau-la mitja hora a la gelera.
Passada la mitja hora, doblegau un cantó del rectangle cap al mig i, llavors, l'altre extrem damunt aquest. Aprimau amb l'aprimador tornant a formar un rectangle; tornau a fer els doblecs i estirau de bell nou com la vegada anterior. Tapau la pasta amb paper film i guardau-la a la gelera.

Repetiu el procés de doblegar i estirar la pasta dues o tres vegades més, deixant sempre ½ hora de repòs al frigorífic entre i entre.

Ara, amb un ganivet ben esmolat que no sigui de serra, tallau quadradets de la mida que us agradi.

Enceneu el forn a 170º. Folrau una llauna amb paper sulfuritzat i col·locau-hi els quadradets de pasta, un devora l'altre, que no es toquin. Enfornau la llauna i coeu-los durant 30-40 minuts, o fins que vegeu que han pres color torradet. Per assegurar-vos que són cuits, treis-ne un del forn i xapau-lo per la meitat: ha de ser sec a dins. Si no és així, perllongau la cocció 5 o 10 minuts més.

Treis la llauna del forn. Deixau refredar els pastissets durant 10 minuts damunt la llauna i, quan ja hi pugueu posar les mans sense cremar-vos, arrebossau-los d'un en un amb sucre en pols. Deixau-los refredar completament i tornau-los a arrebossar després amb sucre en pols. Guardau-los en un pot hermètic de vidre o en una capsa de llauna. Es conserven bé durant setmanes.