dimecres, 19 de gener del 2011

RS - PASTÍS DE LLIMONA AMB GELATINA



Ingredients:
(Per a 12 persones)



De la base:
-200 grs. de galetes tipus digestive

-70 grs. de mantega reblanida

-1 ou sencer



Del la crema de llimona:
-1 terrina de formatge San Millán

-1 terrina de formatge Mascarpone

-1/2 litre de nata

-1/2 tassó de suc de llimona

-la pell d'una llimona ratllada

-200 grs. de sucre

-1 sobre de gelatina neutra (en pols)



De la cobertura:

-1 sobre de gelatina de llimona

-1 llimona amb la pell



Preparació:
Triturau les galetes i mesclau-les amb la mantega reblanida i l'ou. Preparau 12 recipients individuals de vidre. Folrau-ne la base amb un poc de pasta de galetes. Apretau bé amb els dits per formar una capa uniforme de mig dit de gruix.



Escalfau el suc de llimona (però que no bulli) i dissoleu-hi la gelatina neutra en pols. Abocau ara el suc dins un bol a través d'un colador (així us assegurau que no hi passen grumolls). Ratllau la pell d'una llimona i afegiu-la a la preparació anterior. Incorporau-hi ara el sucre i els formatges. Remenau bé amb una batedora manual de barnilles fins que us quedi una crema homogènia.



Muntau la nata i afegiu-la a la mescla anterior amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l'entrada d'aire. Ompliu els recipients individuals amb aquesta crema de manera que no quedin plens del tot i allisau la superfície amb una espàtula. Guardau-los a la gelera durant almenys 4 hores.



Passat aquest temps la crema haurà quallat. Preparau la gelatina de llimona segons les instruccions del paquet i deixau-la refredar a temperatura ambient.



Mentrestant, agafau la llimona, i tallau-ne rodanxes molt primes per posar damunt la crema de llimona.


Quan la gelatina de llimona sigui freda, abocau-ne un poc dins cada recipient i tornau-los a guardar a la gelera almenys 3 hores més abans de servir-los.