dimecres, 12 de gener del 2011

RS - SOPA DE CEBA



Ingredients:
(per a 4 persones)
-4 cebes
-3 cullerades d'oli d'oliva
-3 cullerades de mantega
-2 litres d'aigua
-2 cullerades de farina
-150 grs. de formatge ratllat
-sal
-pebre bo
-4 grapades de sopa torrada



Preparació:
Pelau les cebes i tallau-les a la juliana. Posau l'oli i la mantega dins una greixonera i posau-la al foc. En haver-se fos la mantega, abocau-hi la ceba i salpebrau-la. Coeu-la a poc foc una bona estona, remenant de tant en tant perquè no s'aferri, fins que sigui ben cuita. Afegiu-hi ara la farina i remenau perquè quedi ben incorporada.
Abocau-hi l'aigua bullent i feis coure el conjunt durant 10 minuts. Tastau el brou i afegiu-hi sal si us ha quedat fat.


Agafau 4 recipients individuals que puguin anar al forn (van molt bé els de fang). Posau una grapada de sopa torrada en el fons de cada recipient. Abocau-hi ceba i brou.

Distribuïu el formatge ratllat per damunt i gratinau la sopa al forn fins que es dauri el formatge. Serviu-la ben calenta.



Nota:
Podeu enriquir la sopa afegint un ou cru dins cada recipient abans de gratinar-la i també substituint l'aigua per brou de carn.