dimecres, 16 de març del 2011

RS - COCA D'ESPINACS AMB FORMATGE DE CABRA


Ingredients:

De la pasta:
-1/2 tassó de llet tèbia

-20 g de llevat de forner

-1/2 culleradeta de sal

-5 cullerades d'oli d'oliva

-farina fluixa, la que prengui (entre 250 i 300 g, aproximadament)



Del farciment:
-1/2 paquet d'espinacs frescs

-9 rodanxes de formatge de cabra de ½ dit de gruix

-2 tomàtigues mitjanes madures

-1 paquet de formatge mozzarella

-50 g de nous

-sal

-oli d'oliva

-orenga



Preparació:
Foneu el llevat dins la llet tèbia, amb els dits. Incorporau l'oli d'oliva. Remenau amb les mans. Afegiu-hi la farina, poc a poc (mai tota d'un cop!), fins aconseguir una pasta fluixa però que no s'aferri a les mans. Pastau-la una estona. Tapau-la amb un pedaç o amb un plàstic i deixau-la tovar.



Mentrestant, netejau els espinacs, eliminau-ne els troncs i tallau-los a la juliana. Posau-los a degotar perquè amollin l'aigua. Picau les nous (no gaire fines, s'han de trobar els trossets). Netejau les tomàtigues i tallau-les en rodanxes primes.



Passau els espinacs a un bol i trempau-los amb sal (poca) i oli d'oliva.



Quan la pasta ha duplicat el volum inicial, agafau una llauna i untau-la d'oli. Estirau la pasta i cobriu el fons de la llauna amb una capa primeta. Col·locau-hi ara les rodanxes de tomàtiga. Damunt, repartiu-hi el formatge mozzarella. Damunt, els espinacs i les nous. Distribuïu les rodanxes de formatge de cabra per damunt i empolvorau la coca amb orenga.



Enceneu el forn a 200º. En ser calent, enfornau la coca. Serà cuita en 15-20 minuts, aproximadament.