dimecres, 9 de març del 2011
RS - FASCHINGSKRAPFEN (Bunyols vienesos de Carnestoltes)
Ingredients:
-1/2 tassó de llet
-250 grs. de farina (aproximadadament)
-20 grs. de llevat de forner
-2 vermells d'ou
-25 grs. de sucre en pols
-40 grs. de mantega
-un raig de rom
-un pessic de sal
-la pell ratllada de ½ llimona
-oli de gira-sol per fregir
-confitura d'albercoc per farcir els bunyols
-sucre en pols per empolvorar-los
Preparació:
Primer de tot, preparau la massa mare: escalfau la meitat de la llet fins que sigui tèbia i dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi farina a poc a poc fins que es formi una pasta d'una consistència com de farinetes. Empolvorau la superfície de la pasta amb farina, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar.
Mentrestant, mesclau els vermells d'ou, la sal, el rom i el sucre en pols amb una batedora manual de barnilles fins que la preparació sigui escumosa.
Quan vegeu que la massa mare comença a fer esquerdes, incorporau-hi l'altra meitat de la llet, la mantega reblanida i la preparació anterior. Ara incorporau-hi la farina poc a poc, remenant amb una cullera de fusta.
Quan la pasta ja tengui una certa consistència, pastau-la amb les mans fins que sigui ben llisa i manejable. Formau una bolla amb la pasta, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar.
Quan vegeu que ja s'ha estufat una mica, tornau-la a pastar un poc. Formau bolles de la mida d'una mandarina petita i col·locau-les damunt un pedaç enfarinat. Empolvorau-les de farina, premeu-les un poc amb els dits, tapau-les amb un altre pedaç i deixau-les tovar de bell nou.
Quan hagin tovat, fregiu-los en oli de gira-sol abundant, primer per un costat i llavors, per l'altre. Posau-les a degotar damunt dos fulls de paper absorbent.
Deixau-los refredar i llavors, ajudant-vos d'una màniga pastissera, farciu-los de confitura.
Empolvorau-los amb sucre en pols abans de servir-los.
Nota:
Si no us agrada la confitura, podeu farcir-los de crema.
-1/2 tassó de llet
-250 grs. de farina (aproximadadament)
-20 grs. de llevat de forner
-2 vermells d'ou
-25 grs. de sucre en pols
-40 grs. de mantega
-un raig de rom
-un pessic de sal
-la pell ratllada de ½ llimona
-oli de gira-sol per fregir
-confitura d'albercoc per farcir els bunyols
-sucre en pols per empolvorar-los
Preparació:
Primer de tot, preparau la massa mare: escalfau la meitat de la llet fins que sigui tèbia i dissoleu-hi el llevat. Afegiu-hi farina a poc a poc fins que es formi una pasta d'una consistència com de farinetes. Empolvorau la superfície de la pasta amb farina, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar.
Mentrestant, mesclau els vermells d'ou, la sal, el rom i el sucre en pols amb una batedora manual de barnilles fins que la preparació sigui escumosa.
Quan vegeu que la massa mare comença a fer esquerdes, incorporau-hi l'altra meitat de la llet, la mantega reblanida i la preparació anterior. Ara incorporau-hi la farina poc a poc, remenant amb una cullera de fusta.
Quan la pasta ja tengui una certa consistència, pastau-la amb les mans fins que sigui ben llisa i manejable. Formau una bolla amb la pasta, tapau-la amb un plàstic i deixau-la tovar.
Quan vegeu que ja s'ha estufat una mica, tornau-la a pastar un poc. Formau bolles de la mida d'una mandarina petita i col·locau-les damunt un pedaç enfarinat. Empolvorau-les de farina, premeu-les un poc amb els dits, tapau-les amb un altre pedaç i deixau-les tovar de bell nou.
Quan hagin tovat, fregiu-los en oli de gira-sol abundant, primer per un costat i llavors, per l'altre. Posau-les a degotar damunt dos fulls de paper absorbent.
Deixau-los refredar i llavors, ajudant-vos d'una màniga pastissera, farciu-los de confitura.
Empolvorau-los amb sucre en pols abans de servir-los.
Nota:
Si no us agrada la confitura, podeu farcir-los de crema.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada