dimecres, 30 de març del 2011

RS - TORRE DE CARN AMB ESPINACS, HAVARTI I SALSA DE TOMÀTIGA


Ingredients:
(per a 4 persones)

-500 g de carn picada de vedella

-1 ceba mitjana

-1 ou

-8 rodanxes de formatge havarti

-1 manat d'espinacs

-400 g de tomàtiga triturada

-1 cullerada de farina

-1 fulla de llorer

-oli d'oliva

-sal

-pebre bo

-moraduix

-4 galetes d'oli (o quatre culleradetes de galeta picada)



Preparació:



Pelau la ceba i picau-la ben fineta. Posau a escalfar l'oli dins una pella. En ser calent, abocau-hi la carn salpebrada. Sofregiu-la a foc viu una estona. Abaixau el foc i incorporau-hi la ceba i un poc de moraduix.

Quan la ceba sigui transparent, retirau la pella del foc i abocau el contingut dins un bol perquè refredi.


Preparau una salsa de tomàtiga ben espessa amb la tomàtiga triturada, un poc d'oli, pebre bo i la fulla de llorer. Quan ja sigui ben cuita, posau-hi sal i abocau-hi la cullerada de farina per fer-la espessir una mica més.


Bulliu els espinacs amb molt poca aigua 2 minuts i posau-los a degotar dins un colador.

Espremeu-los bé per eliminar tota l'aigua possible i picau-los molt fins.


Afegiu un ou sencer a la preparació de carn picada i remenau bé amb les mans perquè es reparteixi bé.


Agafau 4 motlles rodons i col·locau-los dins una rostidora. Dins cada motlle, col·locau-hi una capa de carn picada i pressionau amb els dits perquè es reparteixi uniformement.

Damunt la carn, una capa prima d'espinacs. A sobre, dues rodanxes de formatge havarti.

Damunt el formatge, una altra capa de carn picada i, damunt, salsa de tomàtiga.

Esclafau amb les mans una galeta d'oli, de manera que us quedin miques no gaire fines i empolvorau la superfície amb aquestes miques.


Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau la rostidora i manteniu-la a aquesta temperatura durant 15 minuts. Enceneu ara el gratinador i manteniu el plat al forn fins que es dauri la galeta picada.


Per servir el plat, agafau una espàtula per traslladar cada motlle a un plat individual i, amb molta cura, treis-lo. Podeu servir el plat acompanyat d'una ensalada de ruca, nous picades i llavors de sèsam.