dimecres, 14 de setembre del 2011

RS - COCA D'ALBERCOCS DE SANT JAUME

Ingredients:
-1/2 quilo d'albercocs madurs
-sobrassada
-farina de força
-llevat
-3 ous
-1/2 tassa d'oli
-1 tassa d'aigua
-8 cullerades de sucre
-canyella en pols
-sucre en pols per empolvorar-la

Preparació:
Posau dins un ribellet tots els ingredients menys la farina i els albercocs. Remenau la
mescla fins que el sucre estigui fos i després afegiu la farina que es begui.
A continuació untau una llauna amb oli, aplanau-hi la pasta i deixau-la tovar
aproximadament una horeta. Després col·locau-hi els albercocs, xapats pel mig i sense el
pinyol, repartits un devora l'altre amb una culleradeta de sobrassada dins cada un.
Enfornau la coca devers mitja hora, segons la força del forn.
Quan sigui freda espolsau-hi per damunt sucre en pols i un poc de canyella.

Nota:
Aquesta és una recepta de na Francisca Juaneda (amb algunes variacions) publicada
al número 300 de la revista Pòrtula. La publicam en record seu, com a col·laboradora
inestimable que era de la secció “Paladar feliç” del programa Amb “P” de Pòrtula, on
mensualment ens parlava dels productes de temporada i ens suggeria plats que es podien
cuinar amb aquells ingredients.