divendres, 27 de febrer del 2009
Sion Mascaró, un home popular i polifacètic
Així el defineix Antoni Tugores tot comentant que el passat 14 de juny ens deixava per sempre als 75 anys d'edat.
Sion Mascaró, diu Tugores, "per una banda , era un cuiner conegut i reconegut, que havia exercit de tal a restaurants i hotels de la nostra illa. Precisament dins la vessant gastronòmica escriví dos llibres per tal de compartir uns coneixements que abastaven les ensenyances apreses durant la seva infància, a la possessió de Son Real o a sa Canova -sobretot de sa mare- i tot un món d'experimentació pròpia. Els llibres publicats van ser 'Manual de cocina por Sion Mascaró Gelabert' (1998) i 'Cocinar con verduras, legumbres y hortalizas' (2002). Un i altre llibre tengueren un notable èxit. Dins el mateix àmbit - la gastronomia- en Sion impartí nombrosos cursos a diferents indrets de l'illa en els quals combinava sempre la teoria amb la pràctica. També va fer col·laboracions a la premsa local i programes a Televisió Manacor".
D'altra part, tenia una activa vida associativa, especialment al Patronat de Sant Antoni, era aficionat a l'excursionisme i es preocupava per la supervivència i millora de les races autòctones. (MANACOR COMARCAL, núm 1140, 21 de juny 08). Biel.-
Etiquetes de comentaris:
Biografia,
Gastronomia,
Mallorca,
Manacor,
Premsa,
Premsa Forana
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada